2016-10-07
其实尼间分店开左好耐,不过lunch time就冇咩人,好岩成大班朋友去食,因为够静可以倾计,仲可以多d人share,因为份量真系好多!是次5个人叫左4人餐,可以㨂4款年糕,咁就叫左芝士、牛肉、海鲜同埋部队锅年糕,个锅一黎到真系大到吓一跳,睇图可以对比到佢同罐野饮既分别有几大!好足料,不过d年糕唔够软,可能因为个锅太大,火加唔够分布平均。除左年糕,仲有小食、2款面,小食㨂左紫菜卷,系一旧紫菜包住d粉丝,面头查左d炸浆,因为冇咩特别,所以冇up到相。个餐仲包左个炒饭,可以加10蚊转芝士炒饭,反正都系肥,咁就唔好俾佢停,紧系㨂芝士炒饭啦!d芝士多到不得了,好似蜘蛛网咁!个饭仲有d粟米同紫菜,仲有d甜甜地既酱汁,好肥呀!饱到不得了,5个人都食唔晒个4人餐我地仲叫多左个炭烤猪肉紫菜包饭,贪佢系店铺top 1, 个卷真系好大,目测直径有8-10cm,,一碟有成十几件,68蚊真系抵!个卷既炭烤味系咁d猪肉个道黎,旧肉真系好炭烧味!而且好足料,每旧都包得好实,真系值得一试!