2023-10-11
今日路过旺角见到又谂起之前食个个荷叶蒸饭🤭就好自然入咗去食啦!今次系lunch 时间黎,仲早未算好多人!有得坐卡位yeah!!柠檬吉列猪扒原来系将一啲柠檬粉洒系面头,令佢食落有啲酸酸地又几开胃!!猪扒厚切,不过唔算好juicy!!石锅米线叫咗几个𩠌,分别系鸡肉,猪软骨,腐皮,豆卜,封门柳牛肉,再点咗沙嗲汤🤭重口味之选!正!咁样叫法大概60几接近70蚊,唔算好平!不过有特色,而且个汤热辣辣,唔易冻哂!米线偏硬我钟意👍🏼瑶柱蒜蓉海鲜荷叶饭正呀里个!好多海鲜同蒜一齐蒸饭🤩好香呀!海鲜一啲都唔hea,食落都好新鲜好高质,价钱对得住🫶🏻啲饭粒粒分明,软硬适中👍🏼水果茶超高质!$38一大杯!一个人唔会饮得哂🤣🤣佢茶底系近期好hit手打柠檬茶,再配水果好fresh!!!我哋忍唔住点多杯外卖haha
柠檬吉列猪扒
石锅米线