2018-04-24 71 浏览
好耐冇见朋友两个人又喺附近返工返学,就去左尖沙咀呢间居酒屋食嘢。乜都想试下于是两个人都点左成十样嘢,食到超级饱。首先系刺身时间,几乎一个人食晒成板海胆,海胆可以用筷子夹起,唔会一夹就散或者烂,成排放入口,劲奢侈劲满足。串烧我地拣左较为有特别嘅露笋豚肉串同鹌鹑蛋豚肉串。两款都好有心思地系用烧得香脆嘅豚肉包住露笋或者鹌鹑蛋,一啖有2种口感。而且烧得刚刚好,仲保留到肉汁。羊架嘅火候又系掌握得恰到好处。轻易切开后睇到冇血水粉红色嘅切口。食落口好烟韧,有羊味又有烧烤嘅香味。蟹盖可以话系全晚高潮,好似海鲜类都会有一个炉放喺台面即场烧。侍应会隔一阵就过黎睇火,避免烧得过熟,确保喺最合适时间食得。一个蟹盖有蟹膏、蟹肉、三文鱼籽同海胆,超级丰富。蟹膏嘅鲜味连面头嘅葱花同果块白色嘢都吸收到。四种嘢分开食或者捞埋食又有唔同风味。饮品方面选择都好多,同朋友叫做梅酒同葡萄酒shower。大大杯可以一边食一边吹水都唔会口干。 服务质素都唔错,侍应会主动帮手烧嘢食同提醒时间,效率同态度都很好。 特别喜欢门口的书架有港漫XD勾起读书时代收埋D漫画书喺课室柜桶偷睇嘅回忆啊