2022-05-27 29 浏览
前两日去咗一间由韩国妻子主理嘅小店,餐厅菜式虽然唔算好多,不过全部都好用心好有诚意,令我谂起大学嘅时候,去韩国朋友屋企食嘅住家菜☺️吞拿鱼韩式拌饭,$88相信我,一定一定要试呢个饭,比出面食嘅牛肉版或者蔬菜版好味,吞拿鱼系佢哋自己调味嘅,出面食唔到㗎,而且份量劲多,啖啖饭都食到吞拿鱼,好满足。芝士蛋卷,$78呢个又系我劲钟意,因为--有劲多劲多芝士😍芝士控真系忍唔住狂食,上面写成字嘅酱好好味,甜甜哋,可以解芝士嘅腻。炸鸡配甜辣酱,$78半份炸鸡都炸得好好,入面好juicy,真系有汁㗎,而且佢嘅甜辣酱系自己调味,真系好特别好用心,细少到连酱汁都自己整👍🏻👍🏻厚切五花腩芝士泡菜拉面,$88拉面相对就比较普通啲,不过大大块嘅豚肉都整得好入味,成碗面劲足料,仲有好多泡菜。另外,饮品方面一定要试牛奶冰沙,香蕉味同士多啤梨味都好好饮,配炸鸡一流。希望大家都帮衬吓咁用心嘅小店啦,不过位置唔多,建议book位先☺️

吞拿鱼韩式拌饭,$88

芝士蛋卷,$78