2019-08-04
今晚同朋友一齐食饭,因为好耐无见,所以想揾一个坐得舒适,食得出色既地方聚下。原来大家都钟意食麻辣,所以就去左呢间好出名既渝人码头火锅店到食火锅啦。😍😍入面有两层,我地坐上层,无一张枱都好大好阔落,坐得好舒服,呢个环境适合朋友相聚,一边食,一边倾,一边饮👍🏻👍🏻打边炉最紧要料靓新鲜之外,汤底都好重要。话明食四川火锅,点可以吾点麻辣汤底。我地叫左主打既重庆麻辣汤底同埋酸菜鱼汤底。汤底一到,我地紧系先饮下个酸菜鱼汤。好好饮,而且佢地用贵花鱼做个汤底,可以讲系啖啖肉,非常开胃😍😍饮完啲汤,食完啲鱼,加一加汤,火锅配料开始上菜。先黎系墨鱼滑及虾滑。外观卖相非常吸引,做到心型外观。而且佢地用料充足,入面好明显食到墨鱼肉同埋虾肉,真材实料👍🏻👍🏻之后重有牛肉拼盘,入面有好靓既本地手切肥牛,金钱𦟌,牛柳粒,牛舌同埋牛胸爽(白色果件)。本地手切肥牛超好食,劲有牛味,而且雪花同肉既比例好好,好高质素。另外个牛舌都不能睇少,一啲都吾硬,好有咬口,真系想食多几件。白色果件牛胸爽,原来好好食,我第一次食白色既牛肉,佢都好有牛味,但吾够本地肥牛浓味。虽然系咁,但佢非常爽口,如果想食牛味无咁浓,但爽口既牛肉,牛胸爽
白色果件牛胸爽,原来好好食,我第一次食白色既牛肉,佢都好有牛味,但吾够本地肥牛浓味。虽然系咁,但佢非常爽口,如果想食牛味无咁浓,但爽口既牛肉,牛胸爽会系你最佳既选择😍😍
我地重叫左呢个鲜淮山,好靓,紫色加白色,又系好美观既卖相。👍🏻👍🏻淮山新鲜,一入口就溶化,吸埋麻辣汤既味,一流,真心停吾到口。
讲左咁耐,我吾记得介绍埋啲汤底。我好少食材放入去酸菜鱼个汤,因为麻辣先系今晚重点😍
麻辣汤我地选择微辣,但我觉得下次可以试小辣。麻辣味将食材既鲜味提升左,我强力建议大家试下。食到辣辣地,念返碗酸菜鱼汤,太美味了😍😍
再黎就系鲜鹅肠,好爽口,都系放麻辣汤,又系必食推介👍🏻👍🏻
尾声我地叫左啲菜,菜真系吾可以放麻辣汤,会劲辣😂
最后我地叫左南瓜饼同炸鸡软骨做甜品。
个南瓜饼又系必食,热辣辣,入面既豆沙饀超好味😍
整体系超高质麻辣火锅,大家如果钟意食麻辣火锅,强烈推介去呢间渝人码头火锅👍🏻
推介指数爆灯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️