招聘中
月薪
餐厅: Chatterbox Express
资讯:

2023-07-21 109 浏览
呢间餐厅叫做Chatterbox Express,我试咗佢哋嘅文华海南鸡饭、Milo恐龙同埋柠檬薏米水,感觉真系好好味!首先讲下文华海南鸡饭嘅部分。啲鸡肉好滑好嫩,一咬就落口,好入味又唔会太油太腻。饭粒好饱满,仲有啲鸡油同花生酱嘅香味,令味道更加丰富。配菜方面,啲青瓜同埋腌姜都好清新,啲酱汁就唔会太咸,啲酸梅酱又带啲微微甜味,同啲鸡饭一齐食真系好开胃!再嚟讲下啲饮品啦,Milo恐龙系一杯好好饮嘅饮品,有啲浓郁嘅朱古力味同啲鲜奶味,再加上啲恐龙脆脆嘅,饮落去好好味,又唔会太甜。啲Milo味道好浓郁,一饮就有种幸福感。最后讲下柠檬薏米水。啲薏米好滑好爽口,啲柠檬汁又带啲微微酸味,整杯饮品都好清新。而且啲薏米又有帮助排毒同埋美白嘅功效,饮完之后感觉好健康!总括黎讲,Chatterbox Express嘅文华海南鸡饭好滑好入味,Milo恐龙好特别好可爱,柠檬薏米水好清新好健康,真系一间值得推介嘅餐厅!如果你钟意海南鸡饭,一定要嚟呢到试下啦!