2024-07-16 466 浏览
太耐冇食过一间好食嘅茶记,今日终于俾我揾到一间有水准嘅茶记,真系好开心黑蒜油叉烧滑蛋饭滑蛋叉烧饭周围都有得食,但系整得好食嘅舖头唔多。起初出于好奇,见到旁边大叔点咗一碟滑蛋叉烧饭,个样好靓仔,所以都想试吓。估唔到过咗一阵就上到菜,速度迅速。个滑蛋做得好出色,质感非常嫩滑,有啲溜心嘅效果,而且蛋味好浓。另外,叉烧肥瘦得宜,加埋个滑蛋口感层次非常之丰富。叉烧滑蛋上面加埋啲黑蒜油同豉油,捞埋食好惹味喜哥葱油猪扒太阳蛋饭呢碟嘅上菜速度慢少少,但亦煮到好好味。个猪扒好嫩滑,滑到好似鸡扒咁嫩滑,而且份量非常大块,加埋葱油食好惹味。葱油嘅部份唔会太咸,所以最后都可以食晒。柠檬桂花蜜糖冰茶味道清甜,同港式比冇咁涩,好解渴朱古力雪山比想像之中大杯,雪糕都几多。夏天必饮~

柠檬桂花蜜糖冰茶
味道清甜,同港式比冇咁涩,好解渴

朱古力雪山
比想像之中大杯,雪糕都几多。夏天必饮~