2023-03-12
我地一行4个人,坐低咗已经冇人serve,然后scan QR code 睇menu后,话要落单,个姨姨不停话「转头黎」、「转头黎」⋯佢来来回回几次都未帮我地落单⋯ 已经觉得好无奈,个人有啲火😒 最后落单叫咗一件cake、两个意粉、一个pizza、一杯咖啡⋯ 之后就等等等⋯等等下个姨姨话其中一个「大虾青酱意粉」卖哂,但其他唔岩口味,最后一个疑似老板的男人走黎推荐其他意粉,我地重覆多次话其他意粉唔口味,佢最后的建议是「我地可以照煮呢个意粉,但冇虾」,我更无奈咁问「即系你会照收呢价($158),但只系煮个青酱意粉比我?」佢话「系」,真系吾想再讲其他野,最后我地将意粉转其他野,转另一件cake,之后又系等等等⋯等左45分钟有多⋯ 最开始order的第一件cake都未送到黎,重点系cake绝不是即叫即做!!价钱唔平我都算,隔离枱迟过我地都已经食咗一半😡 我知你好「忙」,有啲客坐低一阵都见唔对路走埋,但唔够人手、好忙呢啲原因,绝唔应该系客人来承受⋯就算系要等,fine,但暂时将一件cake、一杯咖啡上枱比客人食住先,都应该唔需要等45分钟挂?!