2006-07-11 15 浏览
寻晚成夜晚十点先同男友出街食饭,因工作辛苦想食餐好D,舒缓下心情,所以决定食西餐。又因为世界杯关系,都系食意大利菜比法国菜安全,甘意大利赢波起码个厨师心情靓,煮D野食一定会比法国菜好。甘时间上都唔早,所以方便D去左屋企附近既意大利小店试试。我同男友都好肚饿,就谂住叫个意粉同spear ribs 分住食。个sales manager 帮我落单果阵听到我想叫ribs 之后,佢就停左一停,跟住就话如果我地真系想食ribs 既,就最好cancel 左个pasta,因为个portion 大到已经足够我地两个share 食。我心谂$129 既ribs 有无大得甘紧要呀?不过见佢好有诚意甘suggest,好喇,就听佢话,最多唔够食先再order 过。个manager 见我好似仲想试其他野,甘佢又suggest 最多叫个salad,佢帮我安排½ portion,我又谂甘夸?连salad 都净系俾½ portion 我?我男友开头笑我,话我个样呃人唔似甘大食!好喇,D 野食开始上抬,先黎杯白酒同Sangria,白酒OK,Sangria 好饮,个manager 话落少左D 酒,

我男友开头笑我,话我个样呃人唔似甘大食!好喇,D 野食开始上抬,先黎杯白酒同Sangria,白酒OK,Sangria 好饮,个manager 话落少左D 酒,话惊太strong 我未必钟意,叫我试下味先,唔够佢帮我加番。个feel 好warm,因为佢有帮我谂过!D 香草面包好香好脆,仲好新鲜添!Salad 都好好味,发觉佢个½ portion 都唔细,足够我地两个share。

登登登…登…主菜出场,我见到个ribs 果阵呆左,个area 有1 ½ - 2倍我块面甘大,唔怪得佢话足够我地两个share 啦!当然个portion 大会俾人感觉抵食,但最紧要都系味道~~ 先闻一闻,好香,切开,好”谂”㖞,第一啖,好juicy,yummy ~~ 第一时间就谂,唔驶再去Txxy Romxxs 喇,因为呢度好味得黎仲抵食夹大件!不过end up 我地都系食剩两条ribs,因为我地食哂伴碟既greed salad 同薯角(都唔少架!)!Oh,我地中间再叫左杯house red,so far so good 啦!

仲有值得一赞系D service 真系好好,虽然铺头细细,但个manager 同D waiter 都好nice,restaurant 既格调都几grand 既感觉,但佢地既service attitude 又令你feel comfortable 得黎又唔做hotel 甘局促。我知道我一定会再去,仲要介绍多D 朋友去添呀!

Order List:
White Wine x 1 glassHKD 49