2022-10-05
放工同朋友黎左荃湾食饭,近近地去左荃新天地对面的炯记食,佢啲手撕鸡好好食,平时都有外卖加𩠌㗎。是日叫左个两人餐,贪佢好丰富之余仲送埋餐饮,真系抵食到无朋友。🐓盐焗手撕鸡呢度啲手撕鸡真系好正,鸡肉入味又有咬口,只鸡又唔肥腻,唔会食到一口油,超好味。🐖冬菇酱皇猪手猪手又系招牌野,炆到淋晒好正,同样十分入味,猪皮弹牙,仲食到满满嘅骨胶原口感,旁边嘅冬菇都好香口㗎。🐓麻辣鸡肾鸡肾好脆好爽口,口感好好,麻辣味不重,只属微辣程度,个人觉得可以辣多少少嘅。🍄酸辣云耳酸酸地又脆口嘅云耳,令人更开胃呢。🥬郊外油菜唐生菜好翠绿,正好平衡返食左咁多肉类。🦢太子鹅油捞面面条有咬口,捞左鹅油好甘香,超好味,就算无𩠌净系食佢都可以食到一大碗。🥣是日靓汤无味精靓汤,是日系粉葛红萝卜粟米瘦肉汤,鲜甜清润,好想encore多碗!🍋冻柠茶餐饮要左冻柠茶走甜,好冰冻,正啊~个二人餐两个人食都饱到上心口,好味又抵食,赞呀!
🐓盐焗手撕鸡
🐖冬菇酱皇猪手
🐓麻辣鸡肾
🍄酸辣云耳
酸酸地又脆口嘅云耳,令人更开胃呢。
🥬郊外油菜
唐生菜好翠绿,正好平衡返食左咁多肉类。
🦢太子鹅油捞面
🥣是日靓汤
🍋冻柠茶
餐饮要左冻柠茶走甜,好冰冻,正啊~
个二人餐两个人食都饱到上心口,好味又抵食,赞呀!