2022-07-11
唔知系咪习惯咗去Cafe都要用返百零$200先至食到一碟意粉,早排喺网上面见到呢一间pet-friendly Cafe由前文华酒店大厨主理,咁高质素嘅意粉价钱竟然$70就有交易😱 一于试吓有冇伏🫣我就嗌左一个新鲜白菌、鸡肉、蕃茄干配蒜香辣味橄榄油 ($70)呢到嘅意粉底有得拣意粉、长通粉同宽条面🍝我就拣咗长通粉,意粉仍然保留到咬口,同埋加咗蒜蓉、洋葱去炒之后几香🥳成兜食落去都唔会觉得好油,而且材料都几丰富🌿朋友好钟意食菇就嗌左黑松露酱配大啡菇意粉 ($80),佢拣咗宽条面做底,呢碟一上嘅时候已经闻到劲香😛黑松露味好出,加埋佢哋炒咗劲多菇落去,菇控朋友表示好满足🫶🏻 另外仲嗌左香辣蜜糖鸡翼6只 ($55) 自己平时唔算好食得辣,食呢个都觉得完全冇问题👌🏻蜜糖味会比较突出,而且鸡翼个皮烤得好焦脆🤤呢个价钱有咁多只高质鸡翼又唔算贵👻花茶 ($33)呢个真心有惊艳到🥰首先冇谂过会有咁大个茶壶,然后饮落去花香系比较清新嘅🌸饮落去有一种好疗愈嘅感觉🤍朋友嗌嘅荔枝梳打 ($39)卖相都好啱打卡,饮落就正正常常冇乜惊喜~加埋呢一间Cafe环境清幽,店员都几有礼貌,仲可以带埋主子过嚟一齐进餐🐶食物质素都
加埋呢一间Cafe环境清幽,店员都几有礼貌,仲可以带埋主子过嚟一齐进餐🐶食物质素都有返咁上下,价钱又比起出面嘅平咗一大截🤫真心觉得值得特登过嚟到访,同三五知己喺度吹吓水都应该几开心☺️