2021-06-01
今晚嚟到将军澳天晋汇谂住揾好嘢食,行经见到新开左一间餐厅,系食中菜嘅,睇完个Menu见到都好吸引,价钱都几平民,所以就拍板决定入嚟食😎。。我都点左几多嘢食🙈,有鱼有贝壳类又有龙虾同鲍鱼等等,买单竟然只需要$1100,真心抵食👍🏻。而且佢嘅海鲜好新鲜,味道上啱啱好。。鲍鱼汁扣原件花胶 $28.8/位呢个真系好抵食,而家做紧优惠价🤩,劲平就可以食到一大件花胶,非常之大只,份量好足,我而且食落口感弹牙,劲抵食👅。。五头南非鲜鲍鱼 $48/只大大只原只鲍鱼我唔系第一次食,不过呢个价钱食到呢一个质素我觉得已经相当唔错,无论口感同埋味道都啱啱好😆。。金蒜银丝蒸蛏子4只+即烧脆皮半只文昌鸡 $218蛏子劲大只,每一只都好肥美好鲜甜,😋新鲜嘅蛏子加上蒸同豉油,嘅鲜味同埋啲调味料落到去个粉丝度,冇得顶😍。。而文昌鸡亦都不错,外皮笑得非常之脆,咬落卜卜声,另外肉质比较实,好有咬口👍🏻。。清蒸东星班 $288/只识食石斑一定拣东星斑😝,就咁豉油清蒸新鲜食,口感比较实,唔会一夹就散,不过记得趁早食,浸左豉油太耐嘅话会相对偏咸😂。。上汤焗龙虾伊面底 $338/只既然食海鲜,当然要食埋龙虾😛,龙虾肉质好厚实,味道
鲍鱼汁扣原件花胶 $28.8/位
五头南非鲜鲍鱼 $48/只
金蒜银丝蒸蛏子4只+即烧脆皮半只文昌鸡 $218
清蒸东星班 $288/只
上汤焗龙虾伊面底 $338/只
既然食海鲜,当然要食埋龙虾😛,龙虾肉质好厚实,味道上啱啱好唔会太咸,另外伊面淋得黎又唔会一夹就断,推荐😚。