2018-12-17 455 浏览
今日入到黎元朗同朋友食饭想食好啲,行过见到有只好大只嘅蟹系间铺头前面,好吸晴咁,再睇埋个餐牌见到好似都几吸引就入咗去试一入到去呢老板娘就好热情咁介绍餐牌 原来呢老板娘系做海鲜批发所以先可以拎到咁靓嘅同咁多膏嘅蟹 佢话每一只蟹都会拣过确保系会有好多膏!我同朋友就叫咗$398位共10款嘅套餐净系蟹都有三款好彩有老板娘介绍先至识分有啲咩分别。罕有王高肉蟹啲蟹膏系比较实啲嘅;越南顶角高蟹系多膏同啲膏会流心既;菲律宾大黄奄嘅比较多肉地;呢度仲可以半只半只咁叫,我朋友钟意食实心嘅膏,我就钟意食流心既膏,咁样叫啱啱好!估唔到蟹膏真系同相一样咁多,仲要好香,蟹肉都好新鲜好嫩,果然系招牌菜啊!系出面真系好难买到咁多蟹膏既蟹!套餐上面嘅赖尿虾同埋琵琶龙虾都可以各选一但系朋友怕剥壳所以叫咗象拔蚌刺身。后尾先发现原来佢系会帮你剪埋赖尿虾嘅壳防止你整亲,真系好贴心啊!到澳洲青年龙虾,龙虾汁好鲜甜,啲肉好爽口同埋都系好多膏, 真系成个壳啜哂,同酒楼龙虾伊面啲龙虾差天共地!另外值得一提就系纽西兰青口,食之前侍应同我讲佢都好钟意食依到既青口,话同普通出边𠮶啲真系好唔同。食完发觉真系完全唔鞋口,同出面又硬又细粒又鞋完全

一入到去呢老板娘就好热情咁介绍餐牌

另外值得一提就系纽西兰青口,食之前侍应同我讲佢都好钟意食依到既青口,话同普通出边𠮶啲真系好唔同。食完发觉真系完全唔鞋口,同出面又硬又细粒又鞋完全唔同
深海龙趸投篮都都好有惊喜,鱼皮好厚好好味

蒸气石锅海鲜嘅精髓梗系锅底粥啦,老板娘拎咗啲萝卜粒同埋啲葱花俾我哋,再加埋少少盐同胡椒粉去食,真系好鲜甜!!成个蒸气火锅嘅精华就系晒到,我个朋友都忍唔住食咗四碗啦。

最后老板娘仲送咗椰汁官燕俾我哋食,都唔错

值得一题系呢间铺头嘅服务,全程都唔使自己落手搞,有侍应全程会帮你睇住你嘅进度放啲海鲜落去个锅入边蒸,服务一流。三五知己慢慢食饭,依到真系高度推荐!BTW,听到迟黎既隔离枱想嗌有啲海鲜已经冇晒,所以真系要订位留想食既海鲜!
$300 (早餐)