2022-10-02
听讲旺角最近新开左一间可以一边火锅🍲一边烧烤,仲送鸡煲、刺身拼盘及海鲜盘既任饮饮任食舖头🤩🤩我呢个乜都想食既人,梗系要即刻亲身去试下啦😍😍去到发现原来而家订座,四人同行,一人免费😱我哋六点几去到,上到去原来都几多人,好彩book左位🤭🤭佢哋既地方好大,灯光明亮又充足,枱与枱之间空间感又够👍而且仲有唔少卡位坐,整体环境好舒服☺️一坐低,店员就已经预备QR code俾你自助落单☺️先点鸡煲同火锅汤底,之后就拣其他配料🤭因为我哋都唔系好食得辣,所以我地嘅鸡煲点左小辣👍味道香辣惹味,鸡肉都算嫩滑,任食既质素真系好唔错🥰如果唔够喉,仲可以再点,真系超化算😍😍至于火锅我哋叫咗桃胶虫草花花胶汤底,因为只系见到个名已经feel到骨胶原满满🥰🥰💯佢哋既材料仲要劲足料,大大粒嘅桃胶同花胶,一啲都唔Hea👍落完单,首先送上一碟刺身,都有好几款再黎就系牛肉,质素真系好掂海鲜拼盘,有新鲜鲍鱼我俾佢既牛及海鲜拼盘吸引住😻😻好似系出面高质既火锅靓料🤤🤤鲍鱼劲新鲜,至于牛肉入口超香牛味,千舌都好正😍🤤火锅料基本上大家平时食既都有齐晒,样样都好新鲜,唯一要再讲嘅佢哋有手打牛肉丸,真系真材实料👍虾滑及墨鱼滑都好弹牙😋😋仲有B
佢哋既材料仲要劲足料,大大粒嘅桃胶同花胶,一啲都唔Hea👍
落完单,首先送上一碟刺身,都有好几款 再黎就系牛肉,质素真系好掂 海鲜拼盘,有新鲜鲍鱼 我俾佢既牛及海鲜拼盘吸引住😻😻
火锅料基本上大家平时食既都有齐晒,样样都好新鲜,唯一要再讲嘅佢哋有手打牛肉丸,真系真材实料👍虾滑及墨鱼滑都好弹牙😋😋 仲有BBQ
佢地仲有啲餐前小食可以任点,例如鸡软骨、中华沙律、泰式凤爪等等…
至于甜品及饮品方面,有Movin pick雪糕、多款雪条;饮品都系有几款选择,我最欣赏佢哋嘅自家制饮品,不过数量较少,当晚饮完一杯之后就没有了⋯⋯🥲如果数量增加就更加好👍
整体评价:性价比好高👍好适合约朋友聚会,地点又方便易揾🥰🥰绝对可以再encore
📌 喜亭轩 (旺角)
旺角亚皆老街16号旺角商业大厦3楼