2022-05-27
维の味居酒屋 🏮呢期食串烧食上隐🍢,今日就去左试长沙湾呢间居酒屋,地铁站行过去都系5分钟 好方便!!一入到去,环境好日式,虽然地方唔算好大,但老板同老板娘都好热情 又热诚,好有归属感~☺️一坐底冇几耐,老板娘话请我地食鳕鱼棒,系爱呀❤️仲要好脆好好味,配埋我最爱既沙律酱,简直系将成件事升华👍🏼嗌左好多唔同种类串烧…牛舌心、蒜蓉烧扇贝、鸡芯、开边鸡中翼、金菇肥牛卷、烧汁鱿鱼须、烧黑豚腩、明太子鸡翼、莴笋…🍢全部都可以拣辣度,我拣左小辣!🌶有几款特别好食好想分享😍😍😍蒜蓉烧扇贝⚪️扇贝真系好出色💯上面铺满晒炸到黄金色既蒜蓉🧅一啖放入口慢慢咬开,成个味蕾充斥住蒜蓉同埋扇贝既交集~太感动!可以食到咁出色既蒜蓉烧扇贝🥹明太子鸡翼🍗去左骨就系基本啦,最出色系明太子份量多,塞满左成只鸡翼,加上拣左小辣,吊左出黎既香味好正👍🏼金菇肥牛卷🥩其实每件串烧都好够热度,金菇肥牛卷都唔例外,老板即烧即上碟拎出黎,热辣辣好好食!牛入口即溶咁,金菇挂埋d烧汁特别爽口同入味😋牛舌芯👅上菜果阵以为普通厚切牛舌,点知原来系更加少有的牛舌芯!😱一咬已经系爽脆爆汁,有咬口但不至于咬唔开,控火精准,绝对要点💯鸡芯🐔现时好难有地方食到
全部都可以拣辣度,我拣左小辣!🌶
有几款特别好食好想分享😍😍😍
蒜蓉烧扇贝⚪️
明太子鸡翼🍗
金菇肥牛卷🥩
牛舌芯👅
鸡芯🐔
现时好难有地方食到,呢间唔止有,仲要好味😋,鸡芯一向缺点都系腥同韧,但呢间可能师傅技术好,确系唔韧👍,而且用七味粉同辣粉调味,确系香!
饮品🍹
我同朋友点左津路同波子气水🍹另外见到有酒既menu🥃🍸🍾,可惜我唔太好酒,钟意饮酒既朋友可以嗌黎试下!😃
仲有…老板烧好晒比我地食之后会主动亲自出黎同我地干杯🍻问下我地对食物既味道~真系小店先会有既交流 食既唔只系食物既味道,仲食到人情味👍🏼👍🏼👍🏼好值得推介!💯💯💯
维の味居酒屋 (长沙湾)
长沙湾顺宁道98号美宁中心地下A8号舖