2024-06-02 11 浏览
虽然啲人话多啦a梦嘅无人机表演好多广告,但系我觉得俾到香港人欢乐先系最重要,其实我好满意🥰 睇完之后好想食日本嘢,原来<烧烤堂>喺荃湾开咗新分店,一直系<烧烤堂>fans既我梗系唔会错过啦,新舖头位于荃湾百悦坊,地下仲个停车场非常方便🫶🏻餐厅位于12楼。全新装修感觉好开扬舒服,食开嘅我当然会叫买一送一嘅SAPPORO啤酒,食串烧唔饮啤酒根本对唔住烧烤堂🫢🌟盐烧赤鸡颈肉鸡颈肉好嫰,盐烧味比汁烧更好🫶🏻🌟汁烧先鸡肝做得唔错,唔算全熟,咁样先系食内脏最佳味道😌🌟汁烧免治鸡肉软骨棒其中一味主打嘅菜式,我好钟意佢个酱油,配蛋黄好夹😍🌟盐烧开边鸡中翼日式串烧鸡翼最紧要系鸡皮够脆,佢做到晒,配埋枱面特制嘅椒盐同埋辣椒粉,我觉得更好味👍🌟厚切盐烧牛舌拖罗叫得拖罗,期望一定高,果然冇令我失望,外面焦香,里面一啲都唔韧,出色👍🌟鸡皮墨鱼滑餐厅嘅得意之作,我觉得系必点,鸡皮嘅脆配咗墨鱼嘅弹牙,好有趣🤤🌟盐烧白鳝呢个真系冇得倾,鳝够新鲜,完全唔会有唔好味嘅理由👍🌟豚肉节瓜波板糖镇店之宝,因为有节瓜,所以口感非常独特,而呢个月见汁我觉得有少少黑松露喺里面,所以味道层次好丰富🤤🌟川烧蒜蓉茄子传统中式烧烤必点嘅烧茄

🌟盐烧赤鸡颈肉
鸡颈肉好嫰,盐烧味比汁烧更好🫶🏻

🌟汁烧先鸡肝
做得唔错,唔算全熟,咁样先系食内脏最佳味道😌

🌟汁烧免治鸡肉软骨棒
其中一味主打嘅菜式,我好钟意佢个酱油,配蛋黄好夹😍

🌟盐烧开边鸡中翼

🌟厚切盐烧牛舌拖罗

🌟鸡皮墨鱼滑

🌟盐烧白鳝
呢个真系冇得倾,鳝够新鲜,完全唔会有唔好味嘅理由👍

🌟豚肉节瓜波板糖

🌟川烧蒜蓉茄子
传统中式烧烤必点嘅烧茄子,绝对交足功课👍

🌟盐烧宫崎和牛
和牛之中嘅代表,而家都齿颊留香😍

🌟牛油果豚肉卷
呢度啲豚肉串烧好特别,会配唔同嘅蔬果,呢串配牛油果我觉得好好味👍

🌟豚肉日本苹果卷
烧过嘅苹果甜味更加丰富,必点🫶🏻

🌟手钓墨鱼须
好味就一定呀,烧墨鱼嘅香味好特别👍

🌟牛油芝士焗杂菇
呢度嘅芝士好Rich,好味过我自己出去烧嘢食好多👍

🌟蜜糖烧芋头
出面做串烧好少有啲一个,芋头够淋,好味👍

我仲叫咗好多蔬菜例如翠玉瓜,莴笋等等, 卖相好好,都烧得几出色🫶🏻

<烧烤堂>一直都系我嘅心头好,见到佢越开越多分店,我都好开心,我一定会继续支持佢😃食物嘅稳定同环境嘅舒适,系佢嘅成功之道,我相信好多香港人都已经食个烧烤堂,如果未食过朋友真系要试下,真心推介🫶🏻

2024-05-27