2022-07-02 707 浏览
之前成日行沙田新城市广场见到呢间亚苏尔系食澳门菜🇲🇴都心思思想试,不过新城市太多选择次次都放弃咗😂 今日喺K11 Musea join 完个event 咁啱tea time 就落food playground 兜个圈😆 又比我见到原来呢度有亚苏尔 望住佢个menu📜 见到个黑松露辣肉肠芝士猪扒包🥩 就决定咗要食呢间😏🥩黑松露辣肉肠芝士猪扒包 $70呢个猪扒包好巨型😳一个女仔应该会食唔晒🫣 事先已经帮你一开二方便你食👍🏻 个猪扒好厚身好大块,开头未食仲惊咁厚会唔会好干好韧🙈 点知一咬落去劲淋又冇筋冇骨仲好入味😋再加埋佢呢个包你好多酱,一啲都唔干身,但系其实食唔到有黑松露味🙈 个辣肉肠我开头以为佢夹漏咗比我,因为我以为好似Pizza咁一块块圆形铺喺包中间😂 点知原来佢系切碎左捞埋落啲酱到细细粒𠮶啲就系😅 所以辣肉肠份量系好少,不过值得一赞嘅系佢嘅馅料都丰富,芝士有一大片,仲有夹咗返蕃茄🍅同生菜🥬,中和左成个包油腻👍🏻而且佢啲面包真系焗到外脆内软🍞好似法式猪仔包咁好松脆,总括呢个包真系几好食,跟包仲有薯条🍟做配菜,食完成个餐系劲饱劲满足😋🍛芝士蕃茄焗猪扒饭 $70因为真系好钟意食猪扒嘅关系🫣

🥩黑松露辣肉肠芝士猪扒包 $70

🍛芝士蕃茄焗猪扒饭 $70
因为真系好钟意食猪扒嘅关系🫣所以另一个都系嗌埋猪扒😂 呢个芝士蕃茄焗猪扒饭份量就冇猪扒包咁巨型,啱啱好一人份量,面头舖左满满嘅蕃茄汁🥫再加满满嘅芝士一齐焗🧀其实个卖相好吸引🤭 酱汁下层仲有两大块厚切猪扒😳 好足料,块🥩猪扒同个猪扒包一样咁淋咁入味好食,再加埋佢个饭系炒蛋底饭🍚好有诚意,焗饭仲有啲洋葱🧅同蕃茄粒做配菜,唔会怕腻👍🏻
2022-06-27
  • 猪扒