都有一排无食过任食既野,虽然话依家成日唔系食到好多野,但有阵时又几enjoy任饮任食既感觉既。今晚放工同我妈黎左铜锣湾既 香港珀丽酒店食自助餐,提前左book,所以有折扣! 好彩上个月呀妈醒目打左去book。黎到好快就有得入座,好兴奋,而且带位既职员超级有礼,笑容满面,所以好快就留左个好好既印象。我地虽然得两个人,但都有四人枱,可以比我地摆野,所以坐得好舒服。枱面一黎就放左啲钳同铰剪系度,做乜事?!  系比我地食蟹用架! 好贴心,一黎就已经有,好方便。首先唔可以错过既梗系蟹脚啦! 啲蟹脚好大只,系几粗身,剪开见到一条条好粗好饱满既鲜甜蟹肉,真系食多十条都唔够啊! 好正啊! 基本上啲蟹肉同壳之间系无空隙的,啲肉系实的,所以你谂吓系劲新鲜!同场加映仲有面包蟹,好多肉好鲜甜,新鲜既海鲜就系咁就已经好好食,唔需要咩特别既煮法或者调味,咁先至原叶原味同食到海鲜本身原有既鲜甜吖嘛!今晚食呢个buffet除左海鲜仲有好多野推介,包括左有骨鸡肉肠,好香好滑、照烧靖鱼柳,煎烤得好香甜,好滑,唔会干柴、面包布丁,唔会太甜,劲香,好好味、吉列炸虾,好松脆,啲虾劲弹牙超鲜甜,我无加调味! 仲有红酒炆牛尾都炆到

今晚食呢个buffet除左海鲜仲有好多野推介,包括左有骨鸡肉肠,好香好滑、照烧靖鱼柳,煎烤得好香甜,好滑,唔会干柴、面包布丁,唔会太甜,劲香,好好味、吉列炸虾,好松脆,啲虾劲弹牙超鲜甜,我无加调味! 仲有红酒炆牛尾都炆到好冧好入味, 好正!

仲有,刺身劲新鲜,我试左既包括带子、吞拿鱼、北寄贝,好鲜甜! 钟意食疏乎厘既朋友唔可以错过,当色职员搞响钟声既时候就会推一个印有玫块花标志既特特特特大疏乎厘出黎,系热辣辣,有新鲜士多啤梨酱做topping,好香蛋白味!

呢间酒店仲有劲多劲多甜品,香蕉cake、紫薯tart等,细细件,可以试多几款唔同既甜品,食自助餐点可以唔留个胃比甜品呀!

另外仲推介既系有: 无花果水牛芝士串,好清新! 冲绳出名苦果,所以佢个冲绳苦瓜炒蛋都唔错! 最后一定唔可以错过既系: Movenpick 雪糕!  有两只口味,一只系必食既 maple walnut,另外仲有Panna Cotta,同样幼滑香浓,一吃倾心!

好满足,食饱饱今晚会劲好训! 下次再黎!
蟹脚
面包蟹