2021-09-24
好好食呀 😋 好耐之前lunch time 黎过都觉得啲嘢食唔错,估唔到dinner 仲要高质好多倍!佢地呢个Lobster set 真系碟碟都好食!每食完一碟我地即刻好期待下一碟有啲咩惊喜 😍 (明明一早睇咗餐牌知道有咩食,但佢上枱之后每碟都好有惊喜)整体黎讲我觉得呢个餐 $1388 真系超值蓝水晶虾薄片 📍卖相好靓!最底层系高质新鲜嘅虾,做到真正嘅晶莹剔透 🥰🥰 加咗鱼子酱同三文鱼籽做,同埋白酒啫喱做点缀,食落好清甜,好唔舍得将佢吞落肚🤣鹅肝焦糖布甸 📍首先呢杯唔系一杯普通嘅焦糖布甸,大厨系用咗打溶咗啲鹅肝再攞去炖2个钟头,好有心机架 😍 所以佢入口每一啖都充满住鹅肝香,中间仲烧咗一层薄薄地嘅焦糖,再系上面放一块香煎鹅肝,真系好好食!一定要食呀!我食完一啖简直停唔到口呀 龙虾浓汤 📍送餐上嚟嘅时候中间有一粒龙虾肉丸,咬落啖啖都系肉 🦞而龙虾汤就当然系可以俾你自己倒,慢慢影相啦 👍🏻龙虾味好浓郁,又唔会过咸,推荐呀 ❤️烤龙虾拼美国顶级西冷 📍嚟到主菜啦!有半只烧过嘅龙虾,烧得啱啱好,肉质亦都好鲜甜,仲有好多龙虾膏 🥰 牛扒系medium rare,切开之后嘅肉带有少少粉红色,好嫩,s
蓝水晶虾薄片 📍
鹅肝焦糖布甸 📍
龙虾浓汤 📍
烤龙虾拼美国顶级西冷 📍
嚟到主菜啦!有半只烧过嘅龙虾,烧得啱啱好,肉质亦都好鲜甜,仲有好多龙虾膏 🥰 牛扒系medium rare,切开之后嘅肉带有少少粉红色,好嫩,side dish都超级多选择,有粟米,芦笋,紫薯和萝卜,仲要经过悉心处理架
烤龙虾拼海斑鱼📍
话明龙虾餐,就算拣鱼都同样有半边烧龙虾 👏🏻 大厨将鱼嘅皮烧脆,肉质顺滑亦有口感,夹埋一齐食真系无得输
烧焦糖班戟配蜜糖脆脆雪糕 📍
呢到嘅甜品都好好食呀 🍮 班戟外层烧过焦糖,本身已经有少少甜味,原来入面系充满住蒸咗2个钟练奶,唔会话超甜,所以食食吓就食鬼哂 😅 上面嘅蜜糖脆脆雪糕都同个班戟好夹,为呢餐饭画上完美嘅句号