2019-10-03
收工又同呀爸呀妈去食好野今次近近地喺荃湾打边炉 拣左$208嘅特级美国壳饲牛放题 包埋豚肉 鸡肉 羊肉同炸物 好似天妇罗咁 算好多野食 而且食落每种肉都好靓 好新鲜 当中羊肉同美国进口牛肉我就最为欣赏 好香肉味 吾鞋 肥肉够得黎亦吾会太多至于汤底其实都不得不提 因为试左佢季节限定嘅冬阴功毛蟹汤 好有惊喜 佢味道好浓 但吾系劲咸果种 蟹味好足 而且吾腥 正呀!浸熟左啲肉味道好夹 连豉油都吾洗点另外好好玩嘅一样野系可以自己喺炸炉度炸天妇罗 我至爱系炸虾同烟肉肠仔卷 炸完可以自己落七味粉 孜然粉 咖喱粉等等 任拣 食落惹味最后要赞佢嘅雪糕 因为真系一啲都唔hea 平日最爱嘅haagen dazs, movenpick果啲固然有 但其他选择亦令人好有惊喜 有日本嘅亦有香港本地制造嘅 每个brand食落都好高质!