2021-04-28 246 浏览
☆十和田总本店 🇯🇵𝘛𝘰𝘸𝘢𝘥𝘢 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪有冇人同我一样一挂住日本旅行就去食寿司?😆今次推介高质日本刺身餐厅,唔单止入选OpenRice好评餐厅第3位,食材亦系每日从日本空运到港,由资深师傅以传统方式处理🧑🏻‍🍳-🍽 午市套餐(送茶碗蒸+面豉汤)三色丼($188)餐厅最受欢迎嘅一定系三色丼,三色三款口味,一次过满足选择困难症嘅你🤩首先系葱花吞拿鱼,份量好足料,差唔多堆到满溢,点左豉油后可以带出吞拿鱼嘅鲜味其次就系海胆,虽然份量唔算好多,但味道并冇好重海水腥味,质感绵密,食得出选用新鲜食材👍🏻最后令人眼前一亮嘅蟹肉蟹膏,味道非常浓郁,蟹肉鲜甜,送饭一流,超推荐试下!🦀寿司饭选用赤醋饭,味道微酸,并已加入豉油,所以只要点埋wasabi 就够晒味啦🍣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推荐指数: 8.5/10.三文鱼亲子丼($118)三文鱼系去每间寿司店都必点嘅,但真系第一次见到有咁慷慨嘅份量,竟然会食唔晒!🤤丼饭上覆盖住劲足料嘅三文鱼,啖啖都有新鲜嘅刺身,拍得上当地嘅味道~而且大大粒三文鱼籽系口入面爆开 ,十级满足,必会再回访🧡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推荐指数:8.5/10.

十和田总本店 🇯🇵
𝘛𝘰𝘸𝘢𝘥𝘢 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪
🍽 午市套餐(送茶碗蒸+面豉汤)
三色丼($188)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推荐指数: 8.5/10
三色丼

三文鱼亲子丼($118)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推荐指数:8.5/10
三文鱼亲子丼