2021-10-11
因为妈妈想打边炉嘅关系,特登揾咗呢间有养生选择嘅鸡煲嚟食,so far劲惊喜同真系劲足料!再加埋每样野都份量好大,同妈妈都食到捧住个肚走😂首先汤底方面拣咗滋补螺片花胶鸡煲,汤底系完全就咁饮都冇问题,劲入味,螺片同花胶嘅味道都融入左个汤底度,都忍唔住饮左两碗😋😋😋另外花胶一上枱嘅份量都吓亲我,系多到吓亲😂仲要一啲都唔马虎,每旧块大大旧,另外鸡肉都好嫩滑,份量好多,真系净食呢个煲到饱😂但我哋都有叫到其他嘢食嘅,首先有个特级雪花牛肋片,对于两个人仲有一大锅足料鸡煲来讲份量真系有啲大,但一上到枱见到啲雪花均匀咁落喺每一块度,每一块都大大块,即刻劲吸引,食落牛味好足够,肥瘦啱啱好,因为我个人唔系好钟意太肥嘅牛,所以呢个对我来讲啱啱好🤤🤤🤤🤤仲有十全大宝丸🍢,因为呢款有齐晒样特色嘅手打丸,所以就心郁郁叫咗嚟食,真系各有各惊喜,个人最钟意手打黄金海胆黑墨丸😍入面真系食到海胆,而且成个感觉都好match☺️手打香煎鹅肝虾丸都有惊喜,不过就略嫌鹅肝有啲太细粒🤣仲叫咗贵妃蚌,份量好大份,但就有少少腥🤪同埋炸鱼皮,即炸热辣辣咁上,好好味!配埋个咁龙嘅汤底一齐食,超级入味,不过呢个炸鱼皮单食都唔错,因为应该落咗
仲叫咗贵妃蚌,份量好大份,但就有少少腥🤪
同埋炸鱼皮,即炸热辣辣咁上,好好味!配埋个咁龙嘅汤底一齐食,超级入味,不过呢个炸鱼皮单食都唔错,因为应该落咗少少调味粉喺面头,一物二吃😋
最后仲叫咗两杯大大杯嘅大咸柠七,好少见到打边炉有得饮所以就叫咗嚟试啦✌🏻