2016-11-20 2607 浏览
昨晚去呢度bbq, 讲真环境是不错的, 卫生都ok. 所以开头好满意嚟呢个新地方(对我地嚟讲因为第一次帮衬)但后来,我和几个朋友都发现, 连平时唔饮水的人, 都可以在短短几个钟内买了4罐嘢饮。 晚上开车回家途中, 个个都叫口喝。 更恐怖的, 我地大家今日起身whatspp 都提到个共通点 , 就系条脷都重麻麻地, 可想而知佢地啲食物加味精加得好重手。 其实我已经系一个对味精不算太大反应的人, 都可以噉强烈感觉条脷唔舒服。 而我朋友平日可以滴水不沾的, 都买4罐嘢饮+支水, 都几严重。 都唔明, 出街食嘢有味精唔奇,但不要太过份嘛。。。。目的想点? 就系等你以为好好食? 又或者等你不停帮衬买饮品? 真系只有佢地自己先知。。。。。