2013-12-05
见铜锣湾开左,朋友又话想食韩国菜,我二话不说即刻话黎呢到。位都冇订就上左黎,好彩有位咋! 睇韩剧睇得多,呢到既布置都几十足十,我地2个人叫左一个杂锦再加一个鱼卵石头锅饭,其实我觉得食唔晒架。好快收晒d野入张櫈到,就有一桶冻饮摆系到,有啤酒、真露,米酒,唔饮可以饮玄米茶。野食一上我就开动。自己唔识烧唔紧要,店员会帮忙。仲会好快黎换盘,肯定唔会烧㶶野!杂锦拚盘有猪扒、五花肉、排骨仲有1款唔记得左问 。排骨同五花腩真系超正!原来真系可以烧晒d油出黎,系好爽口架!碗汤系有冰,店员话如果好热,去热气就将旧肉放入汤,冻左先食都得。唔觉唔觉就食好多架啦!好彩我地早walk-in,好快就满座, 食食下店员又摆低左碟八爪鱼俾我地试下! 我好钟意个气氛, 下次黎我一定要试下个烧猪皮, 同埋饮埋马格利酒先~
唔觉唔觉就食好多架啦!
题外话/补充资料:
新张期内有八折~