2012-08-21
感觉不错,干干净净,食材款式特别,服务尚算殷勤。我爱佢地食物味道清淡,腌料不太浓,食到原味。但要紧记,一旦落左孜然粉,您以后所烧任何食物都系同一味道架喇 ﹗缺点系帐篷太矮,空间感不足,枱与枱之间机乎泊埋一齐,迫迫夹夹。洗手间免强接受,未至于恶劣,但要勤加清洁同保持干爽。价钱都合理,闲日约每位二百任食,仲有蚬同生果饮品送添。Round 1 ﹗先黎鸡中翼、肠仔、牛肉、鸡肉、羊肉、墨鱼、豆卜、鲜菇,只用大会提供既淡酱汁,款款都好好味呀 ﹗有两樽液体加两个铝罐,最初真系估唔到系咩黎,原来系烧汁、清水、孜然粉同七味粉啊 ﹗轻腌既鸡中翼最好食,烧到外面金黄香脆,里面充满肉汁好正呀 ﹗落少少烧汁碳烧鲜菇,好香口,干干地咽咽靭靭,菇味浓郁 ﹗肠仔大路鸡肉肠,指定头盘,Good 啦 ﹗牛肉就比较硬实同靭喇,豆卜烧都外层香脆,好得意。Round 2 ﹗再黎多春鱼、豆角、鸡全翼、鱿鱼,全无投诉,暂时样样满意。鸡全翼跟鸡中翼同样美味,但就比较难烧好多喇。价钱包埋每人一只海虾,算大只架喇。虽系雪藏货,都不失鲜味香甜,肉质仲几爽吓架,还可以啦。美味美味 ﹗开餐喇 ﹗我就觉得原味最好食又 juicy,加少少淡酱油一
美味美味 ﹗开餐喇 ﹗我就觉得原味最好食又 juicy,加少少淡酱油一齐烧已好香好正喇。但女友厌淡口,要加孜然粉添味,无问题啦。不过之后烧任可食物都有阵孜然味,仲越食越咸,唉。
大红肠、鸡软骨、羊架、青辣椒、鲜菇、鲭鱼柳、脆肉瓜,好味道 ﹗鲭鱼鱼味浓郁又多汁,羊架膻味十足,肉质嫩滑,如果有蜜糖芥辣就好喇 ﹗
keep 住食,唔好停 ﹗烧海虾、大红肠、鸡脾菇、鸡软骨、青辣椒,全部都好好味,无投诉 ﹗青辣椒微辣刺激又爽口,鸡脾菇同脆肉瓜一样香甜爽脆 ﹗
再黎烧鲭鱼柳,鱼味浓、鱼油丰富又 juicy ﹗好味㖞。烧牛扒有啲硬实,牛柳粒最好味,青辣椒甜中带辣,右手面系大会包左既砂煲焗沙蚬喇。
唔洗落水,盖上等佢慢慢煲就会出水喇,味道够天然,不需要任何调味料,一开口就要食喇,唔系就会又靭又缩晒水,留意听住啲蚬卜卜声咁打开,开得几上下就好食喇。
哗 ﹗劲吸引,真系想全部食晒落肚。烧羊架太膻喇,试左两旧够晒皮。烧鸡扒好嫩滑,牛柳粒牛味香有赵口,冬菇烧完好香口。
我要继续燃烧我既小宇宙,食食食 ﹗烧牛柳粒、牛扒、鸡全翼,好味好味 ﹗仲有大会送赠既蒜蓉牛油焗金菇添 ﹗ 金菇根部只系剪左少少,好多渣,要咬走先食得呀 ﹗唔好咁悭啦,味道一般。如果多啲芝士同牛油会更好啰。
肠仔、多春鱼、鸡中翼,食到停唔到口呀 ﹗仲有新玩意烧菠萝添,烧到水份收干,超级甜呀 ﹗烧菠萝,好甜好甜好甜啊 ﹗其实都几酸吓。
大大旧烧洋葱,我唔太啱,女友就好喜欢。烧菠萝都唔知几多十年无烧喇,连要界开先烧都唔记得喇,所以烧得唔够热唔够香啰,味道系有烧烤香味浓缩左既甜菠萝。烧脆肉瓜、鸡髀菇、豆角都好好味 ﹗刚才一开波已食左一条肠,但点够喉呀 ﹗食多条先,但一条肠成 90 卡路里,足足一碗饭,好可怕 ﹗
大挑战 ﹗真系无从入手 ﹗到底菜芯点烧呢?﹗韮菜还可以,但菜芯真系摸不著头脑 ﹗最后都烧到黄晒,味道同口感似潮州菜川椒牛肉里面既炸过既珍珠叶啰,都几好食。跟住问一问职员,原来放系枱面樽水系用黎烧蔬菜用架,烧既时候要 keep 住搽水架 ﹗
中场休息,算一算先,两个人已经食左三十几串串烧喇 ﹗仲有啲无签既都未计,食量惊人 ﹗唔好停,立即开始下半场 ﹗ 完全返晒本啦,肯定有赚呀 ﹗
依度真系好多蔬菜㖞 ﹗而肉类只系略腌,唔会破坏佢地既原味,又唔会腌到霉晒,我喜欢。烧韮菜,我食唔到架呢,会反胃,唯有女友一个搞掂。洋葱我都系麻麻,送埋比女友食。烧豆角、菜芯我就啱喇,好味道。仲有金菇肥牛卷添,但到烧好既时候我已经饱到咩都食唔落喇 ﹗
烧蕉完成后,外皮全变成黑色,而里面既蕉肉变成糊状,非常甜啊,热腾腾既香蕉 ﹗
慢火烧好茄子后就可以㓥开一半,没有酱汁的烧茄子,酱汁要钱买呢,咁算喇。