2016-10-05 3857 浏览
得知大满屋消夜时段两位同行,第二位$88 ,当然要拉埋朋友一齐嚟试下。起初以为平日消夜时段应该唔会太多人,唔驶等位挂,结果去到餐厅门口见到已经大排长龙,人人都等紧入座。到咗9:30,餐厅经理就好快安排座位俾我哋呢班心急等开餐嘅人,非常有效率。 坐低后,感觉自己唔似身处放题餐厅,因为呢间餐厅嘅楼底好高,而且大部份座位都系卡位,空间感十足,不论多人、小人一齐坐低倾计食嘢都比较方便同舒适。餐厅嘅食物种类非常多元化,一般日式放题餐厅有嘅食物选择佢都有,但食物质素就较其他餐厅高。钟意食刺身嘅我,当然要把握时间即刻拎张order纸mark低想食啲咩,点知,侍应就同我讲,话唔需要划,佢转头会安排一盘刺身攞过嚟。结果,一盘重量级嘅刺身就出现系我面前😍刺身款式多元化,有海胆、希灵鱼、油甘鱼、剑鱼腩、八爪鱼、三文鱼、带子、仲有我最爱嘅甜虾添!甜虾超大只,而且好新鲜!刺身果然足料,绝无欺场!至于炸物,个人最钟意食芝麻鸡翼,鸡翼炸得够香脆,外面洒上芝麻,咸中带少少甜味同芝麻香味,真系无得输!至于榴梿炸弹,一听个名就已经觉得吸引,外皮炸得香脆烟韧,一咬开外皮,流心榴梿香味即刻涌晒出嚟,味道唔会太甜,食多几旧都O

至于炸物,个人最钟意食芝麻鸡翼,鸡翼炸得够香脆,外面洒上芝麻,咸中带少少甜味同芝麻香味,真系无得输!至于榴梿炸弹,一听个名就已经觉得吸引,外皮炸得香脆烟韧,一咬开外皮,流心榴梿香味即刻涌晒出嚟,味道唔会太甜,食多几旧都OK!
另外,黑松露三文鱼腩寿司都好正,鱼够肥美,仲配埋矜贵嘅黑松露酱,而且寿司饭唔系白醋饭,系油渍饭,食嘅时候根本唔需要再点酱油。
黄金虾亦唔错,虽然睇得出佢唔系鲜虾,但胜在肉质爽口,而且成只虾都被蛋黄包著,食起嚟有咸香嘅味道,仲覆盖左雪藏味。
2016-10-04