2020-09-06 452 浏览
2020年8月29日 星期六今日终于要招呼第一批朋友去我哋屋企玩,所以晨咁早我哋就落街买野,准备招呼朋友。买完野都差唔多晏昼时间,于是就决定买外卖返屋企食餐厅喺铜锣湾嘅内街,虽然位置唔多显眼,不过外表好有时尚感觉有午市套餐可以选择,亦都可以散叫,主要系食西班牙菜入到去再详细睇餐牌先发现原来食物种类好丰富,有好多食物都想拣,于是就决定豪一次,想食乜就叫乜,最多食唔晒就留返招呼朋友嘅时候再分享于是我哋两个人一共叫咗五百几蚊,俾完钱之后都好担心食唔晒拎到返屋企打食物盒仍然发现食物仲暖暖地,每一款食物都有一个食物盒包住,而且酱汁仲有另外包好。呢一个系西班牙薯仔蛋饼,有好香嘅蛋味之余,切开仲见到有一粒粒薯仔粒,加埋上面嘅芝士,简直系绝配之后有鲜甜冻虾配蒜蓉蛋黄酱,冇谂过蛋黄酱都可以配蒜蓉食,味道又几夹。冻虾好弹牙,而且有咬口,好可惜只有六只呢个系炸黑毛猪火腿球,配苹果蜜糖蛋黄酱,火腿球炸得好香口,咬落去有肉汁流出黎,点埋蛋黄酱会觉得冇咁油腻之后有炸蕃薯条,炸得脆身又唔多油,食落口都唔觉饱肚,好快就清晒跟住有西班牙海鲜饭,无谂过海鲜多到完全覆盖晒饭上面,有几款唔同类型嘅海鲜,所以下面嘅饭吸收晒海鲜
2020年8月29日 星期六
买完野都差唔多晏昼时间,于是就决定买外卖返屋企食

餐厅喺铜锣湾嘅内街,虽然位置唔多显眼,不过外表好有时尚感觉

有午市套餐可以选择,亦都可以散叫,主要系食西班牙菜

于是我哋两个人一共叫咗五百几蚊,俾完钱之后都好担心食唔晒

跟住有西班牙海鲜饭,无谂过海鲜多到完全覆盖晒饭上面,有几款唔同类型嘅海鲜,所以下面嘅饭吸收晒海鲜嘅鲜味,加埋柠檬汁更加带出海洋嘅味道。特别想赞下餐厅用咗西班牙红虾,虾肉更加有咬口同弹牙,好食到停唔到口

最后仲有甜品,炸西班牙油条配朱古力酱,之前完全未试过呢一款食品,咬落去好松化,甜甜地,同一般嘅港式油条好唔同,值得一试
2020-08-29
15 分钟 (外卖自取)