FEAST (Food By EAST)

餐厅: FEAST (Food By EAST)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-14 6739 浏览
Girls' night放工齐齐去左食Semi-buffet,估唔到都超多野食,而且楼底够高令空间感显大,坐得舒服,食得开心🤭冷盘除左有新鲜生蚝🦪 ,仲有蟹脚、冻虾、青口、海螺,后面仲有两大个雪柜,装住唔同款式嘅小碟,包括泰式生虾、带子刺身、吞拿鱼他他、提子蛋沙律、中华沙律、明太子沙律等。。数唔晒😂汤有中汤同磨菇忌廉汤,中汤够清甜;而磨菇汤真材实料劲浓稠👍🏻Ham & Cheese同沙律菜都系唔少得,我几钟意佢个风干牛肉同咖哩香芒沙律通粉,好特别💯主菜就可以自己喺menu拣,我哋5个人拣左5款share,全部都有fusion之处,配搭新颖又整得几正😻✨烤酿半只谷饲鸡 - 鸡卷酿左摩利菌肠肉馅,配左埋马德拉烤肉汁食好惹味,味道层次丰富😋✨烤澳洲特级肉眼扒 - 肉质粉嫩好诱人,口感软腍,牛肉味香浓🐄 伴碟有烤过嘅芦笋同蒜头,食完肉肉食d菜清新下都几好😁✨烤天多利智利鲈鱼 - 鱼肉超嫩滑,差d入口即溶咁,椰汁咖哩青口甜甜地又带点微辣,食到大家lam lam脷😻✨蒸酿原条鲈鱼 - 起左骨,鱼里面酿左鲜虾蟹肉带子馅,配埋中式蒸法,再加d姜葱,方便易食,内馅好弹牙,鲜味满满💯✨酱香海皇辣鸡煲 -

✨酱香海皇辣鸡煲 - 劲足料,有齐龙虾、鲍鱼、带子、花胶同滑鸡,调味好入味🤤

Side dish就可以用QR code自己落单,我地叫左海苔盐薯条🍟、焗忌廉千层薯🥔、蚝油西兰花苗🥦、焗甜薯🍠 同烤蜜糖迷你甘荀🥕薯条超脆口又唔太油,千层薯焗完好香,好食到encore🤩

食完咸食到另一个胃开工🤭就系食甜品喇~卖相精致款式又多,我地拎左劲多share,比较出色嘅有Cream Brulee、朱古力雪糕、蕨饼、伯爵茶麻糬卷同朱古力雪糕🍨

饮品有不少特色茶包同咖啡机,啱晒钟意饮茶嘅我☕