2023-06-11 45 浏览
琴日食完Attic嘅姊妹店,老公话唔够喉,想食埋Attic既手工意粉🤤,今日就同佢去咗尖沙咀食啦😆餐厅气氛劲好,装修时尚,环境幽雅,啱晒三五知己聚会,周年纪念嘅时候黎食😍一点完菜,店员就安排左2款芝士同餐包比我哋享用,店员教我哋由浅色食到深色,芝士亦都好好食,完全食得出两款唔同芝士嘅味道🎈神石榴酸橘汁腌海鲜呢款头盘劲好食😍味道酸酸地好开胃,以神石榴汁,橘子汁同柠檬汁调配出呢种味道,再配以八爪鱼,带子等刺身,味道好提鲜😍🎈香煎鹅肝日式酱油渍溏心蛋黄多士身为鹅肝控既我,豪不犹豫既拣左呢款头盘😍蛋黄因为用酱油渍既关系,口感会比较硬身,反而令蛋黄更突出,鹅肝入口后,鹅肝既香气迅速涌入味蕾,配搭劲好食😍另外,有苹果蓉伴碟,鹅肝配埋苹果蓉,味道更加可以去埋油腻感,提升左鹅肝既层次!🎈慢煮牛小排手打意粉牛小排用咗48小时慢煮,肉质软绵松软,质感好好食,而且酱汁好多,又够creamy!而且食得到手工意粉既弹牙口感👍🏻🎈意大利黑松露酿鸡胸鸡胸用慢煮方法砲制,令肉既质感嫩滑可口,而且唔会流失鲜味,同样令肉质松软好食,中间夹集黑松露,令口感层次更加提升!🎈黄心番薯忌廉汤我哋配以套餐,今日餐厅系黄心蕃薯忌廉汤

🎈神石榴酸橘汁腌海鲜

🎈香煎鹅肝日式酱油渍溏心蛋黄多士

🎈慢煮牛小排手打意粉

🎈意大利黑松露酿鸡胸

🎈黄心番薯忌廉汤
我哋配以套餐,今日餐厅系黄心蕃薯忌廉汤,饮得到食材好丰富,而且用料十足,好甜既蕃薯味道,而且打得够浓密,令汤得质地好creamy

🎈意式伯爵茶奶冻
呢个奶冻系呢到既招牌菜,好动L既奶冻,望落都好弹滑😍而且一入口就充满着浓浓嘅伯爵茶味道,伯爵茶甜品控必试!

😍𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
呢款甜品有好大嘅惊喜!甜品嘅面嘅朱古力粉铺满一层,再加上第一啖食落去,已经有香浓嘅酒味!一试难忘!

餐厅每一款嘅菜式都好用心咁去制造,店员亦都对每一款菜式非常熟悉,系我哋order食物嘅时候都有比唔同嘅建议同介绍,令我哋对食物嘅配搭掌握得好好,而且气氛都好正,劲想再去食啊!

2023-06-08
  • 伯爵茶意式奶冻