2019-03-10
呢间之前有听过,openrice评价都唔错,本身钟意食泰国野,所以不防一试。地点就脚,七点钟嚟到,系门口见到完全唔使排队,心谂更lucky~入去竟然几乎冇人!!反而有啲惊惊地环境比起泰式风情,更令我觉得陀地。menu唔多,价钱亦令我好surprise,呢个地段竟然都做到接近街坊价(后来发觉同份量有关)猪肉什锦汤河虽然俾朋友warn过size,但上菜时都系一shock,真系冇见过用咁迷你同扁嘅碗装汤河。讲返味道,猪肉切成一块块有啲厚度,咬落仲系爽口,一啲肥肉都冇,又唔'hai',非常唔错。汤底够浓,粉煮得岩岩好牛肉/鸡肉串烧肉质好,味道好,配埋个沙嗲酱够晒惹味泰式酱烧原只鱿鱼筒(左)/烧香茅猪颈肉(右)佢问可唔可以两样放埋一齐,why not~鱿鱼一啲都唔韧,仲软软地,沾个酸酸甜甜泰式酱,好食~猪颈肉切得薄薄地,都烧都几干身,但食落唔干,一啲肥肉都冇,好评~椰青食泰国野配返个冇加工糖嘅椰青就最正,仲可以挖啲果肉食,非常清甜解腻,唔系一般饮品比得上!一餐食晒呢度嘅鸡牛猪,真心觉得佢啲肉好唔错,一啲肥肉都冇、完全唔韧同'hai',不过份量大家睇相都睇得出系非常少,如果细食嘅人口痕想食泰国野就
猪肉什锦汤河
牛肉/鸡肉串烧
肉质好,味道好,配埋个沙嗲酱够晒惹味
泰式酱烧原只鱿鱼筒(左)/烧香茅猪颈肉(右)
椰青
一餐食晒呢度嘅鸡牛猪,真心觉得佢啲肉好唔错,一啲肥肉都冇、完全唔韧同'hai',不过份量大家睇相都睇得出系非常少,如果细食嘅人口痕想食泰国野就可以叫个粉再叫个小菜食下。如果人多啲嚟,相信差唔多可以叫晒全个menu因我哋两个女仔食以上都唔觉好饱,不过食物质素绝对冇问题,都推介嘅~