2013-08-23
其实我都几钟意食串烧,唔洗自己烧又有得食最正就配埋啤酒或王老吉~中西合壁除热气~o~呢间都有~~大学同学re-U约黎呢度~有d同学未听过染布房街=.=其实系地铁站或者火车站都系行5分钟就到~~鸡泡鱼干成日都"凝"住好易中毒XD其实谂多左,烧鸡泡鱼干个样好似烧鱿鱼,个样好安全食落去比鱿鱼甜D~钟意原汁原味唔点沙律酱都得~几好嗒~本来我唔系好钟意食蕃薯物体惊太饱试唔到其他野~~不过佢地话呢个甜过初恋咁要试下喇~一口一粒都唔会太饱姐~我钟意连皮食~好似食紧甜品咁~~(初恋呀~~)我真系好钟意食午餐肉,厚切!本来佢地唔比我叫一口午餐肉,惊太细粒好蚀XD结果黎到~哗~咁厚~hohoho~~ 烧一口午餐肉 - 好厚*v* 仲以为食串烧一定一串串,点知都有一包包ge~~辣酒煮螺肉好入味呀!唔un又有辣辣地ge酒味~~唔觉唔觉食左好多粒~麻辣金菇唔太麻辣,似沙嗲味多D~不过唔紧要,台面有孜然粉,钟意几重口味就几重口味~但跟住呢个就要试下原味喇芝士同蒜蓉都系我飞佛呀仲有多汁ge生蚝~~~今日竟然唔多食肉系嗌左鸡翼~仲食左多春鱼、猪颈肉、烧扇贝、烧牛丸~鸡翼好大只!!!好似蚝壳咁大!出面脆卜卜,入面仲系好
最正就配埋啤酒或王老吉~中西合壁除热气~o~
呢间都有~~
大学同学re-U约黎呢度~
有d同学未听过染布房街=.=
其实系地铁站或者火车站都系行5分钟就到~~
鸡泡鱼干
成日都"凝"住好易中毒XD
其实谂多左,烧鸡泡鱼干个样好似烧鱿鱼,个样好安全
食落去比鱿鱼甜D~
钟意原汁原味唔点沙律酱都得~几好嗒~ 本来我唔系好钟意食蕃薯物体
惊太饱试唔到其他野~~
不过佢地话呢个甜过初恋
咁要试下喇~一口一粒都唔会太饱姐~
我钟意连皮食~
好似食紧甜品咁~~(初恋呀~~) 我真系好钟意食午餐肉,厚切!
本来佢地唔比我叫一口午餐肉,惊太细粒好蚀XD
结果黎到~哗~咁厚~hohoho~~
[推介] 烧一口午餐肉 - 好厚*v*
仲以为食串烧一定一串串,点知都有一包包ge~~
辣酒煮螺肉好入味呀!
唔un又有辣辣地ge酒味~~唔觉唔觉食左好多粒~ 麻辣金菇唔太麻辣,似沙嗲味多D~ 不过唔紧要,台面有孜然粉,钟意几重口味就几重口味~ 但跟住呢个就要试下原味喇
芝士同蒜蓉都系我飞佛呀
仲有多汁ge生蚝~~~ 今日竟然唔多食肉
系嗌左鸡翼~仲食左多春鱼、猪颈肉、烧扇贝、烧牛丸~
鸡翼好大只!!!好似蚝壳咁大!
出面脆卜卜,入面仲系好鲜嫩~~ 其实我真系唔太好食薯,都系贪得意试左柠味甜薯~
冻食几fresh,唔会好滞~ 估唔到除左有甜薯做伪 甜品之外,仲有真甜品
都系烧出黎~~
棉花糖夹饼~~
好香脆好甜~~~~
我觉得个朱古力酱好画龙点睛,将棉花糖同饼connect埋一齐~ 以为系好普通既烧菠萝
点知原来系地扪菠萝
烧过甜好多!食到饱饱地整返件感觉balance D~ 登登登邓~~
我最最最想试ge朱古力生蚝!
几经辛苦先游说到佢地比我叫呢个
佢地觉得怪唔想我试,come on,勇敢点好不好?
虽然我都鼓起勇气先放入口~(笑)XD
朱古力x生蚝呢个奇怪ge组合
听落真系唔match~~
但原来生蚝o系甜到入心ge朱古力衬托之下
更加鲜味~~~ 同头先芝士蒜蓉生蚝ge生蚝唔同
同头先朱古力酱棉花糖夹饼ge朱古力唔同
function唔一样!!!
佢地系用contrast黎擦出火花~~~!!!
其实拍拖都冇话一味甜啦~
唔试过又点知arm唔arm姐~~