2019-12-16
呢间野开左起码廿年,廿年前曾经风光,奖门人啲奖品实有佢份。宜家同奖门人一样都已成历史喇。细细个屋企人都带过我慕名而来,当时对小学生黎讲都觉得好食。宜家家人年长了,记忆仲停留系以前,纵使一早听闻呢间野风光不再,但有咩紧要得过家人,家人话想怀缅下咁就做孝子啦。订左位,所以黎到带左我地十几人入后街。OMG.....真系一行到后面街已经吓到食唔落环境非常恶劣,完完全全系「后栏」,你行过就望到哂个厨房环境,你企番阵就可以睇到碟刺身点诞生。后栏加啲灯饰就可以变「日本街」,留番比大妈慢慢影啦后栏门口一行十三人,嗌左啲寿司,炒乌冬炒饭,老人家拍板。都系啲老少咸宜既野食质素⋯⋯我只可以话系茶餐厅扮日本菜比咁既价钱我点解唔食好啲?老实讲,如果佢平番一半我都可以顺气啲比个OK咁既价咁既卫生环境
后栏门口
质素⋯⋯我只可以话系茶餐厅扮日本菜