2022-08-30 2109 浏览
今晚原本老公大人系想同我哋去食小笼包,点知摸到去水街有间上海舖竟然冇小笼包食,一家三口非常迷惘边行边想之际俾我发现咗呢间叫Dare嘅小店!开头俾佢好特别嘅门口吸引我走埋去了解吓呢间小店到底卖乜东东,点知一睇menu见到$128一份8oz的肉眼牛扒,实在觉得难以置信!因为点睇都似走型格西餐路线,所以立即入去搏一搏!一坐低我哋就已经想点个温泉蛋牛柳粒饭俾阿女,有齐佢最钟意嘅元素,我同老公就点春鸡同牛肋条,我仲担心唔够饱再点咗个黑松露薯条同埋洋葱圈😋洋葱圈最为惊喜!洋葱新鲜够甜又饱满,加上薄薄脆皮炸得刚刚好又脆又唔会食到散旦晒!加埋佢个sauce真系好味到唔识形容🤤🤤🤤至于个饭就俾一向偏食嘅女儿秒杀咗!我哋冇份食,但阿女就话好好食👍🏻春鸡个味道调校得好好,仲要个鸡壳已退,方便食嘅时候啖啖都系肉,唯一攞唔到满分系有熟咗少少。牛肋条好淋好入味,in side嘅法包松脆好味😋只系portion少咗啲啲🤣薯条可能系刚炸好外脆内淋,个黑松露酱少少带酸非常啱配薯条食,完全唔觉腻,非常好味!整体我哋一家三口都非常满意!连负责俾钱嘅老公都系咁话抵食要再帮趁!
黑松露薯条
洋葱圈