2022-08-11 1130 浏览
好多人都话Jollibee系全香港最好味嘅炸鸡😯,但我听就听得多,食就真系未食过😅。终于等到大埔开左一间!! 😏我一直以为佢系走平民路线,但估唔到佢仲贵过KFC或者麦记😮,套餐2件炸鸡+细薯条+汽水居然要$50!! 😐2件辣鸡餐$50、2件原味鸡+地瓜条$61 (套餐+$4转地瓜条,+$11地瓜条连汽水转大SIZE)问职员先知套餐个薯条原来系麦记嘅细薯条,而加大后SIZE系麦记中薯条,对于平时食麦记2件炸鸡加个中薯条只系啱啱好嘅我嚟讲,呢度嘅份量真系少。😅薯条咸度唔够,无薯仔香,而且炸得唔够,色泽同脆度都无,唔好味。地瓜条好D,够脆,但无乜蕃薯香。炸鸡等左2个字,新鲜热辣炸出嚟,炸衣超脆,一D油腻度都无,肉质系食过最嫩最滑最多汁嘅快餐炸鸡!!😯辣味鸡只属微辣,连KFC一半辣都无,中意味蕾刺激嘅朋友会好失望。每个鸡餐都配个好稀嘅汁,味道似系gravy,但我唔识得欣赏,点完都唔觉得炸鸡有加分。整体感觉一般,胜在炸鸡新鲜炸出嚟,但其实只要食过另外两间快餐炸鸡都知,佢地新鲜炸出嚟嘅鸡其实都好嫩好滑好多汁,再加上价钱唔算平,应该唔会再食第二次。🙉

2件辣鸡餐$50、2件原味鸡+地瓜条$61

(套餐+$4转地瓜条,+$11地瓜条连汽水转大SIZE)

地瓜条好D,够脆,但无乜蕃薯香。

2022-08-05