2020-04-09
我地一行四个人黎左呢间餐厅,有一种楼上私房菜的感觉,食物方面都系偏向私房菜,老板会主动问我地食物质素系点,感觉老板好nice,如果钟意同餐厅老板交流的吃货,可以选择呢间!我地全部人都系拣左dinner set,因为就咁一个小食加杯野饮都已经系set的价钱,感觉抵D餐汤忌廉蘑菇汤 - 饮得出唔系罐头开嘅,菇味浓郁,配埋自家制餐包,香草味浓,绝对要试沙津有别普通的餐厅,沙律系小清新的感觉,有火龙果同埋木瓜,睇得出老板好有心思主菜 (我地去个日冇佢最特别的马友鱼一夜干,好可惜呀)1. 法式封油鸭我地分别叫左两个,一个系饭,另一个系意粉,油鸭煮得好林,不过鸭味唔系好浓,意粉比想像中多,而且唔系干争争的,个汁竟然系我地个fd叫的意大利烟肉火腿蕃茄银鱼仔意粉一样,整体都系唔错的2. 低温慢煮鸡肉配卡邦尼汁鸡肉系低温慢煮下,肉汁锁住左,好Juicy,卡邦尼汁唔马虎,建议大家可以试一试佢地的慢煮菜式3. 意大利烟肉火腿蕃茄银鱼仔意粉个名同埋个菜式有D出入,因为见到个名,以为会有烟肉、火腿同埋蕃茄汁,但系上菜时竟然只系普通意粉,有几条银鱼仔,但烟肉、火腿同埋蕃茄汁欠奉,失望,如果个名改好D就好啦花茶﹕1
餐汤
沙津
主菜 (我地去个日冇佢最特别的马友鱼一夜干,好可惜呀)
1. 法式封油鸭
2. 低温慢煮鸡肉配卡邦尼汁