2016-04-12 1752 浏览
刺身饭相信大家食唔少,但可以自选要咩刺身同要几多件都可以由你黎定,又试过未呢?埋到去会见到有张纸仔,上面已经写晒所有刺身几钱件/份,按自己想食嘅份量写上去。先拣要大盛饭定小盛饭,再拣配料,再拣埋要唔要紫菜,芝麻,葱花之后就比得钱配料其实都几多选择,有三文鱼、三文鱼腩、大拖罗、中拖罗、海胆、带子、池鱼、有头赤虾、有头甜虾、立鱼、三文鱼籽、飞鱼子、明太子、鳗鱼、烧海鳗、烧三文鱼、章红鱼、赤贝、玉子、北寄贝、八爪鱼、墨鱼、蟹棒、醋鲭鱼等等,选择真系多过唔少日本餐厅不过睇啲野几蚊几蚊,其实拣咗几样都已经接近一百蚊,我就要咗海胆、三文鱼腩、带子、三文鱼籽同明太子。三文鱼腩同海胆都好好食,前者够脂香,后者甘香。不过明太子都几咸下,味道一般。见到有人一碗加咗10几粒带子,真系好霸气!总结,平有平食贵有贵食,不过食得都预咗起码要$40以上,其实唔算太抵食,不过叫做可以咩都自己拣,一试无妨嘅******************************胜手丼 (观塘)观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)地库一田超级巿场******************************以上消费:$ 87味道:

胜手丼 (观塘)
观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)地库一田超级巿场
以上消费:$ 87