话说星期六,同客户去长沙湾睇吓楼咁样,lunch都冇时间食,好肚饿希望揾一间好少少嘅茶餐厅,唔想食𠮶啲元x冰室,因为见过有疑似老鼠屎,兜咗个圈嚟到依间,见佢灯光火着,又有几多客,于是入嚟试吓啦,打开个餐牌,一部份小菜系有饭嘅,但系大部份都系要加$10先至有饭同埋餐,见到丝瓜炒牛肉或者猪颈肉,谂住牛肉应该都冇衰啦,咁有中汤,同埋叫咗杯即磨咖啡,冇几耐个𩠌就到啦,见佢应该走过油,一直落去成口都系揸吐返出嚟,我都再继续落去,点知得一嚿可以吞到,全部吐返出嚟,其实茶餐厅冇乜要求,正常就OK 㗎啦,点知原来系有难食嘅嘢,净系攞啲牛肉嚟送饭,真系阴公,早啲食个$50嘅快餐算数,谂住小菜会好啲,其实都系经过啫,我谂一系生客,一系街坊贪方便,行远两步都唔会特登过嚟食啰!仲衰过隔篱左右冇装修𠮶啲,冇下次!!!拜拜
2024-05-04