2020-10-24
放假又想揾间静静地既cafe chill下,今次黎到西环 Dear Neighbor成间cafe装修都用上水泥墙,感觉好raw几型格,加上邻近系大学,好多大学生都会系度食野,感觉自己都young左😂😂呢度无论冲咖啡,大厨,执枱,招呼客人都系一个人,无错佢就系dear neighbor 老细,真系年轻有为既后生仔鸭胸露笋意粉份量唔算好大,但我就岩岩好,用上橄榄油炒,再撒上大量芝士粉,味道上唔算好浓味,虽然已有大量既橄榄油,但意粉都系比较硬同干,整体味道都不错Irish Coffee呢杯咖啡系老细自己调的,平时既Irish coffee系会加入酒的,呢杯系无酒精版但听说保留到酒既味道饮落就觉得有阵好重提子干同朱古力既味道,因为自己本身有饮开酒,酒味我就真系唔系好饮到🤭,但呢个味道出面cafe真系少有,都值得一试的呢度环境真系好宁静,创业难,one man band 既cafe仲难,睇得出老细真无好用心经营,真系要多d去支持下呢d小店
鸭胸露笋意粉
Irish Coffee