2024-04-25
今日同朋友经过K11 Musea 见到有一间好可爱嘅熊仔冰茶🐻佢话自己用嘅茶叶系Rolls-Royce车主级中国靓茶,本身我自己超级钟意饮茶,所以就试吓佢🍵存在与茶原来系Glassbelly的副线,Glassbelly本身卖高级茶叶,有齐农药测试仲要部份产品直送欧洲检测💫🌱古树白茶 $68店员推介我呢款有消炎作用可以帮助喉咙痛嘅茶,啱我最近食咁多热气嘢。首先有半杯茶,跟住佢落超得意嘅熊仔冰,会再倒啲茶落去一路睇住熊仔溶🙈唔系剩系得个样cute,饮落茶味非常特别仲有回甘。🍵重焙慧苑坑水仙Gelato $128有两小球分别两种口感,一个系好smooth,另一个系有打碎茶叶系入面。因为重焙所以茶味比白茶香浓,回甘更重。我自己钟意有碎茶叶𠮶款增加口感同强化茶味。
🌱古树白茶 $68
🍵重焙慧苑坑水仙Gelato $128