2019-03-09
Lunch time路经此地, 好肚饿,见有位就立刻不太考虑就坐下点餐医肚。侍应介绍想快食嘅有餐牌上的午餐可点,佢推介「鸡扒煎双蛋饭」。我话ok, 就呢个,加热0茶淡d,唔该。5分钟后,来了一杯普里咁嘅色嘅热0茶。(如果唔点淡d,是否已经淡了?我不知道,但难以想像可以会再有几深色。🙄🙄🙄)但一碟之所谓快嘅午餐,正常的你会觉得要等几耐?而我,结果等咗差唔多半个钟。😡😡😡我等了20分钟的时候,我问女侍应,会否可以跟一下张单,会否有漏单?佢话鸡扒要煎、旦又要煎,等下啦,就走开了。我心谂,一个小时的午餐,拿了20分钟等,我先问你一句,你千祈咪漏单,否则我怕我会颠!好了,等了第29分钟后,来了一碟充満美极甘嘅色的「炸鸡煎蛋饭」!🙄😖我冇话食炸鸡!你亦冇话过系炸,你话煎所以才要等咁耐嘛!我真的费事讲,只吃了旦和饭,其实都几咸咯!但好肚饿,下午又要开会见客,所以即刻再点一个午餐是云吞面+热0茶淡d(encore, 我已重点要求淡d)过程我没有投诉,本来亦没打算投诉。之后有个阿叔侍应来收拾,望一下炸鸡,然后问我是否唔要?我话唔要了,不过我顺带一提,其实你地系「炸鸡」这样的话,餐牌最好要说明,因为有些客
我话ok, 就呢个,加热0茶淡d,唔该。
5分钟后,来了一杯普里咁嘅色嘅热0茶。
但一碟之所谓快嘅午餐,正常的你会觉得要等几耐?
而我,结果等咗差唔多半个钟。😡😡😡
佢话鸡扒要煎、旦又要煎,等下啦,就走开了。
我冇话食炸鸡!你亦冇话过系炸,你话煎所以才要等咁耐嘛!
我真的费事讲,只吃了旦和饭,其实都几咸咯!
过程我没有投诉,本来亦没打算投诉。
之后有个阿叔侍应来收拾,望一下炸鸡,然后问我是否唔要?我话唔要了,不过我顺带一提,其实你地系「炸鸡」这样的话,餐牌最好要说明,因为有些客人可能是不吃炸物的。
然后佢闹爆我的语气话,我地只是话只旦系煎,冇话过件鸡系煎㖞!系你自己以为唧!
我话:咁不如蒸鸡呀麻?点解不是蒸鸡呀?既然冇指名系煎的话,可以蒸、炖,你地确实冇话过系炸鸡啦!
佢继续同我嘈,颠!!🌚🌚🌚🌚🌚🌚
我话,我本来好心提一提意你们要在餐牌说明,商品说明条例要清楚啊!况且阿姐之前话件鸡煎紧。咁如果我觉得上碟的是「煎鸡蛋饭」又有乜问题?
总之,我自己唔食炸鸡亦没有怨你地,自行再order一份午餐云吞面,但一个lunch要我咁受气而吃了$150,其实冇必要再去食了!
但我觉得餐厅的地段环境及装修,是比较高份。很适合做cafe, 因为采光度十分好,如果你喜欢喝热普里0茶,有空也可以不妨去坐坐。