祥香园已经开业超过五十年,睇住历史、地貌改变,但佢就仍然保持旧貌、旧风格、旧人情你只要企系门口,行入舖面坐底,就已经会即刻感受到阁楼卡位就系全店精粹所在依家已经好少茶记有阁楼,仲要保留旧式装修,坐低彷佛身处系历史当中,或者自己就好似系无数港产片入面既主角餐牌不像新式餐厅既五花八门,只有基本茶记食物,出名包点、奶啡午餐都只会有快餐饭,简约中保持港式风格特餐上枱,忍唔住要排好佢影张相,依个就系成set怀旧味好吸引,好难得包括沙牛面、腿蛋、餐包、热奶茶沙牛面用面盖住,好似以前啲细蓉咁,依度咁多年都系咁做说实在,好食就称唔上特别好食,入口味道属正常,但入心味道就感觉好舒坦另一个叫左猪扒通,通粉唔太好食,同啲汤沟唔埋,但猪扒就一流非常软腍,唔会用好多粉炸,传统茶记炸猪扒,正七分茶三分奶热奶茶滑到一个点,你睇我搞个幅相就知茶味浓但能够同奶沟得好好,好有层次既味道旧茶记就系要有杯靓茶极力推介要试试,好多人日日都要一杯茶一件挞阁楼雅座、卡位、铁脚凳、黑白淡奶杯。。。怀旧气氛爆左闲时黎买个,蛋挞,食个面,饮杯奶茶,坐下睇下书,吹下水平淡闲静,但感觉好舒坦#港式cafe#日日5点开唔通为左赚多几蚊咩#历史
你只要企系门口,行入舖面坐底,就已经会即刻感受到

阁楼卡位就系全店精粹所在

午餐都只会有快餐饭,简约中保持港式风格

特餐上枱,忍唔住要排好佢影张相,依个就系成set怀旧味
好吸引,好难得
包括沙牛面、腿蛋、餐包、热奶茶

特餐

沙牛面用面盖住,好似以前啲细蓉咁,依度咁多年都系咁做

沙爹牛肉面

另一个叫左猪扒通,通粉唔太好食,同啲汤沟唔埋,但猪扒就一流
非常软腍,唔会用好多粉炸,传统茶记炸猪扒,正

猪扒通粉

炸猪扒

七分茶三分奶
热奶茶滑到一个点,你睇我搞个幅相就知
茶味浓但能够同奶沟得好好,好有层次既味道
旧茶记就系要有杯靓茶
极力推介要试试,好多人日日都要一杯茶一件挞

热奶茶

滑奶茶

阁楼雅座、卡位、铁脚凳、黑白淡奶杯。。。怀旧气氛爆左
闲时黎买个,蛋挞,食个面,饮杯奶茶,坐下睇下书,吹下水
平淡闲静,但感觉好舒坦

#港式cafe
#日日5点开唔通为左赚多几蚊咩