2018-11-07 1014 浏览
劳苏至爱小店,今次试下系十几间大餐厅包围下都满座既泰式小店平日晚上黎坐最后一张二人枱,座位唔舒服,尚算清洁,装修无太大特别,都算泰式既店员一睇就知泰国人,有啲中文都唔太好,更有味道餐厅仲有晚餐供应,5x-7x包野饮,都几抵既其他野食都偏平,二人餐亦可考虑,餐牌亦有好多图,可以慢慢拣最后叫左泰式猪手饭(晚餐),泰式炒椰菜苗,泰式烧牛肉野饮先上,晚餐包左特饮叫左咸柠雪碧好好味,食住浓味野饮仲爽另外店内只有Singha泰啤,连雪左既Singha杯一齐上大赞,之前讲过啤酒配返自己只杯既重要性,就算同系泰啤,象啤用较西化既手柄大杯,Singha用较亚洲既细杯,都表达紧只啤酒既特性泰场、泰人、泰饮,加埋泰国电视台俾你睇,加强个泰味仲唔系泰家庭晚餐猪手饭先上,当你可能觉得晚餐系行野或者因为平而质素差,你错了饭质软,有猪手肉汁,好味猪手份量外,肥瘦均,肥同有皮既地方几香,加埋佢既酸辣酱汁非常正仲有只猪手汁既卤蛋,性价比相当高既一个饭餐(讲多次系包特饮㖞)泰式炒椰菜苗,椰菜苗够嫩,叶位特别好味泰式炒意即面酱加辣椒炒,唔算话超出众好难忘既一道菜,但好有泰式屋企味道压轴系劳苏食推介 —— 泰式烧牛肉,泰式烧
劳苏至爱小店,今次试下系十几间大餐厅包围下都满座既泰式小店
店员一睇就知泰国人,有啲中文都唔太好,更有味道

餐厅仲有晚餐供应,5x-7x包野饮,都几抵既
其他野食都偏平,二人餐亦可考虑,餐牌亦有好多图,可以慢慢拣
最后叫左泰式猪手饭(晚餐),泰式炒椰菜苗,泰式烧牛肉

野饮先上,晚餐包左特饮叫左咸柠雪碧
好好味,食住浓味野饮仲爽
另外店内只有Singha泰啤,连雪左既Singha杯一齐上

Singha  x  咸柠雪碧

泰场、泰人、泰饮,加埋泰国电视台俾你睇,加强个泰味
仲唔系泰家庭

泰式播电视

饭质软,有猪手肉汁,好味

泰式猪手饭

猪手汁卤蛋

泰式炒椰菜苗,椰菜苗够嫩,叶位特别好味

泰式炒椰菜苗

压轴系劳苏食推介 —— 泰式烧牛肉,泰式烧猪颈肉可能好多都食过、都会叫,烧牛肉可能少啲或者嫌贵少少,但依个烧牛肉,牛肉味浓
香口
淋滑
配埋酱汁,正,相当好味
完全同烧猪颈肉系两个层次,极之推介要食下

泰式烧牛肉

烧牛肉!!!!

店仔小小,大大既美味,唔怪完全唔需要担心附近愈来愈多新式靓食店
实在有家庭地道泰式味,服务亦好贴心
一定再返黎

#姐姐唔识讲「外卖」不断用「攞返屋企」代替
#有好多野未食希望我食左再写同一间食评openrice会俾我放
  • 泰式烧牛肉