2019-06-22
许荣记已经有廿几年历史,系社会环境多变下仍能维持,一定有佢既卖点主打鱼旦、鱼片、片头、牛腩、牛什,舖面企理,餐牌都几吸引,仲有好多选择猪手饭同叉烧蛋饭都好多人食牛腩牛肚腩汁捞粗,牛腩系做原汁既,会清一点食牛既原味道,卖相不错牛腩可选肥瘦,我拣左中间,口感都唔错,几腍而有牛味既但相对清淡,净食还算可以,但捞面食腩汁真系几淡下,要有准备粗面亦唔太好味,厚身无蛋香唔挂汁,我咁钟意食粗面都唔太建议大家食,反而牛肚有惊喜浓味、入味过牛腩,有牛油香值得一试,另外加十蚊就有个油菜,无乜特别但有一碗咁多,都算系咁另外要了菜肉饺鱼片头蚝油捞面,鱼片头爽弹,唔会炸得太金黄,相对无咁油腻,但超薄而无鱼味,有点失望幼面做得比粗面好好多,少少枧水味,捞埋蚝油加埋鱼汤底,正菜肉饺更加系估你唔到,多菜味浓好味又唔厚皮,真系要食价钱唔算贵,但出名既野食无想像中咁正,味道整体都系几唔错既,招牌菜俾我就拣菜肉饺服务非常好而且热情,食得都舒服既#估唔到杯奶茶又唔差#好想试佢新既韮菜饺#好多明星仔系佢熟客
#估唔到杯奶茶又唔差
#好想试佢新既韮菜饺