上海姥姥,香港连锁集团既上海菜,口碑都唔错,好多区都有叫得姥姥就系想做家的味道(虽然我唔知姥姥系边个),手造拉面、包点都系几吸引既卖点铜锣湾店半开放式,装修都雅致,舒服又宽躺,餐牌上海面食同小菜都有,仲有时令菜式,餐牌好多相好吸引凉拌青瓜,青青地有手拍有蒜味,鸡丝粉皮,粉皮晶凝通透,酱汁都好浓好正鲜肉小笼包,卖相唔错,皮厚度适中,唔穿又够薄,一口爆汤都好够味同汤汁,肉香好浓,油份都够,几好味五香牛展上海拉面,卖相相当靓,好有上海拉面感觉,中式拉面摆盘,望都见到手拉拉面既风味食落好正,面软口感滑,有咬口,相当唔错既拉面五香牛展正常,配拉面几好食上海排骨担担面,面底真心好食无得输汤俾想像中好味,浓淡适中,好中意花生味可能唔够但我个人啱啱好好惹味食到停唔到,上海排骨酥脆,正常味黄金鱼块有惊喜,上枱已经好香,一咬,外面好浓咸蛋黄味,捞金沙捞得好够保持鱼肉好嫩,口感好好,味道令人食完想再食银丝卷,正正常常一句讲晒上海拉面必食包点小菜其实都好味,但拉面真系要试话说食过其他分店完全唔系依个质素,所以如果你食到另一间分店唔好食就无计铜锣湾依间就值得返啅#同店唔同命#原来咁高质早知食蟹粉
上海姥姥,香港连锁集团既上海菜,口碑都唔错,好多区都有

鲜肉小笼包,卖相唔错,皮厚度适中,唔穿又够薄,一口爆汤
都好够味同汤汁,肉香好浓,油份都够,几好味
食落好正,面软口感滑,有咬口,相当唔错既拉面
五香牛展正常,配拉面几好食

凉拌青瓜

鸡丝粉皮

小笼包

五香牛展上海拉面

拉面

上海排骨担担面,面底真心好食无得输
好惹味食到停唔到,上海排骨酥脆,正常味
保持鱼肉好嫩,口感好好,味道令人食完想再食
银丝卷,正正常常

上海排骨担担面

担担面

黄金鱼块

黄金鱼

银丝卷

一句讲晒上海拉面必食
包点小菜其实都好味,但拉面真系要试
铜锣湾依间就值得返啅

#同店唔同命