2021-09-26
黎到石塘咀你永远都会见到有一间细细地既舖长期排队就系活一鲜,多款、专业、新鲜、好味、抵食集于一身有咩办法唔排队店内装修实用和风,个人认为坐寿司bar枱好好feel餐牌野食非常多,寿司刺身烧物煮物都有,酒既选择亦好多太热既关系忍唔住都系啤一啤先叫埋个酒香蚬又够鲜味既酒煮蚬寿司上枱,非常吸晴三文鱼腩寿司,大旧肥美,三文鱼鲜而够油脂珍宝甜虾好鲜甜,由于寿司饭都包得好好所以好夹好正鲜呑拿鱼寿司,块呑拿鱼仍然都系份量十足好鲜好好味,完全冇筋,黄金蟹膏军舰入口香到不得了,中意黄色蟹膏既要试劳苏食双重推介 —— 珍宝帆立贝 & 葱呑拿鱼蓉珍宝帆立贝真心珍宝,长过我只手指而好厚,非常鲜,够晒份量令你完全感受帆立贝充满口腔既满足感葱呑拿鱼蓉鱼味非常浓,呑拿鱼满满,好正好好味,必食然后食返只温泉蛋先食第二round,相对之下温泉蛋就真系无特别先食鳗鱼蛋卷,好吸引蛋香足又丰富既口感,鳗鱼汁配蛋卷好味,鳗鱼如果大旧小小会更正再战寿司,火炙芝士三文鱼,上枱已经有啲冻,芝士已经硬返,火炙三文鱼烧唔出油无入口即化既感觉,普通红酒三文鱼寿司,入口真系有红酒味,但令到三文鱼好似中式蒸鱼咁,我普通(但听到隔离枱话必叫!要
先食鳗鱼蛋卷,好吸引蛋香足又丰富既口感,鳗鱼汁配蛋卷好味,鳗鱼如果大旧小小会更正再战寿司,火炙芝士三文鱼,上枱已经有啲冻,芝士已经硬返,火炙三文鱼烧唔出油无入口即化既感觉,普通红酒三文鱼寿司,入口真系有红酒味,但令到三文鱼好似中式蒸鱼咁,我普通(但听到隔离枱话必叫!要一人三旧!)芒果花之恋,好refreshing而三文鱼量好多好正三文鱼籽军舰好鲜好满足既,大大粒好够味蟹膏军舰都系好似唔使钱咁大份蟹膏,正到呢压轴必食 — 火炙明太子帆立贝寿司,再次见证佢既帆立贝系好食,好鲜又好夹明太子,火炙之后又香又好食
见我咁多推介同必食就知佢咩料啦等位系值既,寿司刺身系完胜级熟食都好有谂头,加埋清酒正呀必去必去必去,成个餐牌…..我要晒
#黑豚肉炒苦瓜必食必食我下次必食
#冬天有热清酒配寿司仲正