2019-04-17
食左茶餐厅,本身就无咩好写,我自己都真系无写咩普通一间茶记,点知食左真系忍唔住要写写,兴利系西环尾一间唔起眼既茶记,无论餐牌定环境都系唔会想写什至入去,但打开门试下后干炒鸡扒一丁,最大原因令我一定要写,上台已觉得厉害,丁面每条分明但唔系靠好多油去做出黎,每条颜色味道都相约,炒得相当好无一旧旧而味道相当好,镬气超乎预期唔会好咸而唔系净得盐或豉油味,睇相就知真系唔系一般一丁可以做到既效果鸡扒腍身好味,香口而脆皮,但应该有味精,不过味道仍好好另一碟试左沙爹牛肉炒乌冬,上枱卖相都好正,镬气一流,乌冬唔系兜乱个只,味道好好青椒、紫洋葱配沙爹好正配料、份量十足牛肉就真系发水牛,大量松肉粉、味粉,但味道都好ok送个例汤,明显有味精,但都ok架配奶茶都有惊喜,茶味唔够但都还可以成间餐厅,味道真系一流,非常好但实在烟雾弥漫,油烟大到想死,有味精味所以,自决啦,我写得味道一定有一定水准,不如叫外卖#蒸𩠌都正#隔离都有一间但佢旺人地拍乌蝇
干炒鸡扒一丁
炒一丁