2021-11-24
天吉屋,来自日本而我只系台北食过既天妇罗饭必试店,终于可以系香港就食到就系只做天妇罗,专业做天妇罗,由炸粉到食材到酱汁都自家制,咁先食到佢设计既个个味道环境都系简约日式,阔落舒服,餐牌当然就系天妇罗餐,睇下想食咩𩠌咁先上沙律,菜丝配柚子汁,几refreshing,啱晒清清个口同个胃迎接天妇罗天吉丼,未食过就梗要试下依个先啦,满满既套餐上枱就系吸引事不宜迟,先试放正系面既黑虎虾,唔算大只,炸得好外脆,粉唔系松个只但都唔厚,夹埋天妇罗汁好好味,虾肉好嫩滑什锦炸物,大大旧好脆,浓调味过虾,配饭都好啱讲到配饭,点少得我既天妇罗最爱,温泉蛋,温泉蛋天妇罗配珍珠米配汁同酱油我死了另一个叫左天吉双品,俾佢个乌冬吸引左,有迷你丼加个乌冬,乌冬走一般稻庭乌冬沾既食法,好吸引乌冬口感好好,有咬口而够滑,配天妇罗更减油腻感同罪恶感四季豆天妇罗意外地好味,入面几腍几得意最正既天妇罗料个人认为系海红鲷,唔厚粉,肉质非常嫩滑,有口感,鱼既鲜味仲好有乌冬好吸引但如果真系要拣天妇罗既温泉蛋令到饭都系必然之选价钱相当合理,唔使去(其实系无得去)台北食lu #食完后悔无食Allstar丼#如果有佢既酱油卖都几好
#食完后悔无食Allstar丼
#如果有佢既酱油卖都几好