2019-01-08
机场野食不外乎两大特色:hea,贵trap住你系机场无得走出去,又真系要等下,又真系会饿,基本上食客已经输晒,唯有希望佢有良心啦见到翡翠拉面小笼包有个透明玻璃睇住师父即拉拉面,应该食得过挂,等左一阵就有位,全开放式店舖,空间感好啲,感觉都唔错上海菜,主打拉面同小笼包,本人极爱煨面而好耐无食,当然唔理招牌系咩都要食下啦另一个就试下佢既拉面,够时间又有兴致既,佢都有套餐望落几唔错既嫩鸡煨面,居然上先过拉面,一系就之前落错单,一系就整得唔好啦,有啲餐厅甚至会话定你知要等二十分钟,因为煨面系要时间煨,唔系就唔好食一食,面条只系淋左既面,亦无同汤煨埋一齐,失望唔系话唔好味但唔讲得上系煨面既风味,嫩鸡就唔太嫩菜肉云呑手工拉面,云呑大粒量多,一团拉面系中间配以清澈鸡汤,卖相不错鸡汤味浓得黎薄身,好夹到个面本身较粗同弹牙既口感手工拉面果然几出色,面条分明而唔硬,好味菜肉云呑皮滑,味道可以,成碗面算整得几好机场食物黎讲都算几唔错,服务ok,百几蚊亦可以接受,飞前飞后不妨食下,好过食贵出面两倍既burger系个位就迫啲、人就多啲咁#隔离枱外国人食左六笼小笼包#四面围住四种语言食野#我wechat pay佢
#隔离枱外国人食左六笼小笼包
#四面围住四种语言食野