PlanB Cafe,位于尖沙咀山林道,美食林立,门面好似外国既cafe咁靓,有一刻既旅行feel😗企左20秒,就有店员出嚟打招呼、倾下计😌服务就系一流,#英伦风 既装修,好靓好舒服,好有空间感,咖啡位更加令人望到就想饮👍🏻系一间主打特色意粉既cafe,多款创意fusion意粉、意大利饭同小食,例如#麻婆豆腐意大利饭、蜜汁叉烧汉堡、渔香茄子意大利饭等,你敢创我敢试😆😎🐻劳苏食🐻推介 —— #冰滴咖啡 ☕️无错!有冰滴咖啡,同冷萃唔同,冰滴系用慢慢溶化的冰水一滴一滴萃取咖啡,之后仲要冷藏发酵,超多工序,有得饮一定要试!🙉加埋咁热嘅天气,啱晒😎入口顺滑,啡味好出好芳香,因为无高温萃取,所以苦涩感大减(不过我介意苦味),而系零酸感,取而代之系果香同甘醇既味道,好正💓好有层次,超好味既咖啡😘麻婆豆腐意大利饭,意式风味既摆盘,相当精致吸引😙急不及待试下,少少辣既麻婆豆腐,配意大利米口感几特别,加埋负责意式味道既芝士,创新港意式惹味意大利饭🤪都唔错,几好味😋#蒜蓉牛油焗单骨鸡翼,份量好多,单骨食得方便啲,size都好大估唔到😌蒜香可以再浓啲但牛油味就好够,香酥好味😍伴碟都用紧沙律菜配芝麻汁就系高质,

冰滴咖啡

麻婆豆腐意大利饭,意式风味既摆盘,相当精致吸引😙急不及待试下,少少辣既麻婆豆腐,配意大利米口感几特别,加埋负责意式味道既芝士,创新港意式惹味意大利饭🤪都唔错,几好味😋#蒜蓉牛油焗单骨鸡翼,份量好多,单骨食得方便啲,size都好大估唔到😌蒜香可以再浓啲但牛油味就好够,香酥好味😍伴碟都用紧沙律菜配芝麻汁就系高质,都好味🤩仲够refreshing

意大利饭

蒜蓉牛油焗单骨鸡翼

单骨鸡翼

沙律菜

整体黎讲系一间超高质超有heart既cafe💟装修气氛一流、菜式有创意、咖啡有心机、服务有温度😌chill级选择🤩
冰滴咖啡
意大利饭