2018-10-04 1926 浏览
劳苏食继续打边炉如果你钟意打边炉,而又追求高质加新鲜加特别既,又或者你声称成日打非任食高质边炉,而你未食过老坑既,我真系邓你惨食左咁多年老坑都正爆无得输打去book位记住book埋牛肉同油炸鬼,如果唔系好可能无得食架先黎个麻辣拼香茜锅,佢既麻辣系唔错既其实佢仲有好多正可以试既,推介番茄蟹汤酱油有俾蒜、辣椒、葱,唔记得使唔使钱,不过因为汤底好唔错既,所以唔使好多酱留左碟手切牛,系老板每日自己去屠房拎,新鲜爆而好重牛味既,未失望过另一个必食就系油炸鬼,油炸鬼打边炉特别,几好食,但你食左老坑既,就发现同其他唔同,脆、索味、口感好,当然你渌十秒就唔好怪人,但真系要留黎试下配浓味汤如麻辣,效果加乘手打四宝丸都好正,特别就唔算话好脱颕而出既,可好多私房/自称高质边炉差唔多老板推荐 —— 脆骨腩,黎到个样几靓,点知真系好好味,口感又爽又弹,肉质好正,值得一食但记住唔好渌得耐老板推荐二 —— 猪面肉,话系猪最好味既肉,Well,个人认为无太大特别由于食麻辣锅,竹笙就走唔甩啦如有无既,揾生根、腐皮代替都ok老板推荐之后到劳苏食推介 —— 墨鱼拼八爪鱼,两个都好正,墨鱼又滑、浓鲜味,八爪鱼又爽、弹、口感正
劳苏食继续打边炉

食左咁多年老坑都正爆无得输

先黎个麻辣拼香茜锅,佢既麻辣系唔错既
其实佢仲有好多正可以试既,推介番茄蟹汤

麻辣x香茜

打酱油

手切牛

配浓味汤如麻辣,效果加乘

油炸鬼

手打四宝丸

但记住唔好渌得耐

脆骨腩

猪面肉

由于食麻辣锅,竹笙就走唔甩啦
如有无既,揾生根、腐皮代替都ok

竹笙

老板推荐之后到劳苏食推介 —— 墨鱼拼八爪鱼,两个都好正,墨鱼又滑、浓鲜味,八爪鱼又爽、弹、口感正,食晒两个好正
两个都超鲜

墨鱼八爪鱼双拼

劳苏食终极推介 —— 滑鸡片

利申,我系好钟意食滑鸡片,平时打咩边炉都会食而觉得正,但老坑依个滑鸡片真系我食过最好味最正
极滑、有口感、少少鸡味、入味

滑鸡片

我去食咁多次叫完推介俾friend都一试难忘话真系好正
信我一次,系正既

都系滑鸡片

老坑㖞,又点会令你失望

#唔平但值得
#大部分野都有半份叫唔惊试唔晒架